!

Cursus Omgaan met vrijwilligers

1 november 2021 om 18:29 Lokaal Deel je nieuws

Binnenkort start in Harderwijk de cursus “omgaan met vrijwilligers”. Tijdens deze eendaagse cursus, bedoeld voor onder andere leidinggevenden van culturele organisaties, wordt uitgebreid aandacht besteed aan hoe je jouw vrijwilligers kunt behouden voor jouw organisatie.
Naast een deel theorie zullen ook een aantal gebeurtenissen uit de praktijk worden gebruikt om te laten zien wat goede en slechte voorbeelden zijn van de omgang met vrijwilligers. Er wordt bijvoorbeeld stilgestaan bij hoe een Harderwijkse stichting een aantal vrijwilligers uitnodigde voor een (eerste) gesprek, waarbij duidelijk werd gemaakt dat het weigeren van dat gesprek zorgde voor het ontnemen van de toegang tot de locatie waar zij vrijwilligerswerk doen. 
Bij de theorie over “hoe ga ik in gesprek met mijn vrijwilligers” zal een praktijkvoorbeeld gebruikt worden waarbij getoond wordt dat de keuze tussen een groepsgesprek of een licht intimiderend 2-op-1 gesprek een groot verschil kan maken. Het beoogde effect zal hierbij voornamelijk punt van discussie zijn.
Dit zijn slechts enkele van de vele praktijkvoorbeelden die tijdens de cursus gebruikt zullen worden. Verdere onderwerpen die aan bod komen zijn de know-how en passie van de vrijwilligers (en hoe daar maximaal gebruiken van te maken), verschillende manieren van belonen, overlegstructuren en evaluatiemomenten. 

Voor meer informatie over deze cursus kun je mailen naar werkenmetvrijwilligers@gmail.com.
 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie