!
Remco van der Spoel
Remco van der Spoel Margriet Hop

Dichter Remco van der Spoel doneert opbrengst gedichtenbundel ‘Onschuld’ aan Stichting Beat Batten

31 oktober 2021 om 17:59 Lokaal Deel je nieuws

Op zondag 28 november – eerste adventszondag - presenteert Remco van der Spoel zijn gedichtenbundel ‘Onschuld’ tijdens de ochtenddienst van 09.30 uur in de Plantagekerk (Stationslaan 134, Harderwijk). Hij draagt de bundel op aan Estelle, kleindochter van een vriendin, die de ongeneeslijke, erfelijke ziekte van Batten heeft. De opbrengst van de bundel doneert Remco aan Stichting Beat Batten.

Batten is een erfelijke, genetische afwijking die voor het eerst beschreven werd door de arts Frederick Batten. Helaas is er tot op de dag van vandaag nog geen geneesmiddel voor de ziekte gevonden. Research naar de ziekte blijft achter omdat een gering aantal kinderen door Batten getroffen wordt. Remco hoopt door de opbrengst van zijn bundel aan Stichting Beat Batten te doneren een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van medicijnen.

De bundel ‘Onschuld’ bestaat uit drie delen; een verhaal over een verloren relatie, een deel met gedichten en het korte zomerverhaal ‘De wind huilt om Mary’ waarin Remco van der Spoel in een parallelle wereld verkeert. In de bundel zijn ook vier foto’s opgenomen die Alfred Huizinga van de Ginkgo Biloba op het terrein van de Hortus in Harderwijk heeft gemaakt. Hij fotografeerde deze eeuwenoude boom in de vier jaargetijden. De Gingko Biloba is enig in zijn soort en een echte overlever. Dinno’s smulden al van zijn blaadjes en de boom heeft al menig dichter geïnspireerd; Goethe schreef een sonnet over de Gringko.

Na de dienst in de Plantagekerk is er gelegenheid om – onder het genot van een kopje koffie - de bundel te kopen. De bundel kost 5 euro en de gehele opbrengst komt ten goede aan Stichting Beat Batten. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie