!
Popschooldocent Max legt uit hoe een piano werkt
Popschooldocent Max legt uit hoe een piano werkt Popschool Harderwijk

Muziek in de Wijk brengt muziekles naar kinderen toe

31 oktober 2021 om 13:33 Lokaal Deel je nieuws

Afgelopen week was de start van de pilot van Muziek in de Wijk. Een nieuw initiatief van Popschool Harderwijk, dat kinderen uit groep 5 en 6 in de wijken Stadsdennen en Stadsweiden laat zien hoe leuk het maken van muziek is. Niet bij de Popschool, maar dicht bij huis, in hun eigen buurt.

Het kan soms een drempel zijn om naar de Popschool in de stad te moeten komen en met dit project brengt de Popschool bijna 100 kinderen, in hun eigen wijk, laagdrempelig in contact met lessen in keyboard, gitaar en zang. De lessen worden na schooltijd gegeven bij CBS het Baken en bij de dependance van Dominicus Savio. Na de lessen in hun eigen wijk volgt er aan het eind van het seizoen een groot optreden met alle groepen uit de verschillende wijken samen.

“Het is een geweldige uitdaging om op deze manier kinderen te bereiken, die anders misschien niet zo snel met muziekmaken in aanraking zouden komen”, aldus Jeffrey Migchelsen van de Popschool. “Je laat ze zien hoe leuk het is en ze leren er ook nog heel veel van.”

Tijdens de muzieklessen komen kinderen met verschillende achtergronden en van diverse scholen, binnen dezelfde wijk met elkaar in contact. Muziekles wordt zo de rode draad die de sociale cohesie in de wijk versterkt. De pilot is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Harderwijk, Jeugdfonds Sport & Cultuur en het Burgerweeshuis met medewerking van GA! Harderwijk.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie