!
Afbeelding
Pixabay

Oplossingen voor overlast Flevoweg

26 oktober 2021 om 09:00 Politiek

HARDERWIJK Met het nemen van structurele maatregelen verwacht de gemeente Harderwijk de problemen te hebben opgelost die bewoners van de Flevoweg ervaren als het gaat om overlast. 

Wijnand Kooijmans

 Onder meer werd aangegeven door de bewoners dat men overlast ondervindt van de lichtinval van verkeerd afgestelde openbare verlichting en indraaiende koplampen van auto’s.

 De openbare verlichting is inmiddels aangepast en in overleg met McDonalds is een schermpje geplaatst zodat indraaiende koplampen niet meer bij bewoners naar binnen schijnen.

De bewoners ondervonden ook nachtelijke overlast van groepen mensen op de parkeerplaats tussen de Flevoweg en de Knardijk-West. De parkeerplaats is een tijdje afgesloten geweest maar de oplossing bleek niet bestand tegen vandalisme. Door het uitbreken van corona kon door de gemeente worden opgetreden tegen samenkomsten van grote groepen mensen en zo de overlast verminderd.

Bij de start van de bouw van het laatste appartementencomplex is met hen afgesproken dat de overlast tot het verleden zou behoren. In de tussentijd hebben Stadstoezicht, politie en jongerenwerk extra ingezet om de overlast binnen de perken te houden. Met de komst van het tweede appartementencomplex lijkt de overlast niet meer terug te keren.

De ervaren geluidsoverlast vanuit de wachtrij van de drive-in is door McDonalds opgelost door het plaatsen van een fysieke scheiding tussen hun restaurant en de Flevoweg.

Sinds de genomen maatregelen zijn er geen klachten meer binnen gekomen van wijkbewoners. De wijkagent blijft wel met hen in gesprek. Het college van burgemeester en wethouders biedt de raad excuus aan dat de datum van 1 juni niet is gehaald om de gewenste informatie aan hen te verstrekken. De maatregelen zijn wel ruimschoots voor deze datum uitgevoerd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie