!
de drie prijswinnaars. Links Oumaima Aarab, midden Eline Duiker en rechts Koen Wilting. J. van den Hoofdakker

Goud, Zilver en Brons voor Harderwiker karateka’s

24 oktober 2021 om 11:25 Sport Deel je nieuws

Almere 23-10-2021. Harderwijker karateka’s behalen goud, zilver en brons tijdens de Nederlandse Kampioenschappen karate voor jeugd, cadetten, junioren en -21 jaar. Tijdens dit kampioenschap waaraan ruim 500 karateka’s uit diverse landen deelnamen wisten drie karateka’s het podium te bereiken en een gouden, zilveren en bronzen medaille mee naar Harderwijk te nemen.

Eline Duiker wist ongeslagen de finale te bereiken in de categorie U14 (dames 12 en 13 jaar), een mooie en bijzondere prestatie waarin zij het op moest nemen tegen een karateka uit het Luxemburgs nationaal team. Met enige trots mocht zij dan ook het goud in ontvangst nemen.

Oumaima Aarab behaalde zilver in de categorie kata dames -21 jaar. Overtuigend wist zij de finale te bereiken en moest met een nipt punten verschil haar tegenstander voor laten gaan. Koen Wilting behaalde in een zware poule met deelnemers het brons in de categorie kata heren – 21 jaar.

Een mooie opsteker na een lange corona vrije wedstrijdperiode. Veel tijd om van deze successen te genieten is er niet want op 27 en 28 november moeten zij weer aantreden voor deelname aan het Nederlands Kampioenschap te Zwolle.