!
Jan Timmer (l.) is blij dat zijn volière prachtige plek heeft gekregen.
Jan Timmer (l.) is blij dat zijn volière prachtige plek heeft gekregen. Dierspecialist Berben

Berben breidt flink uit met volière ‘Teula’

20 oktober 2021 om 12:48 Zakelijk

NUNSPEET Er is er hard gewerkt om het adres Stationslaan 71 een nieuw (buiten)verblijf voor de vogels te realiseren. De oud-eigenaar heeft de openingshandeling verricht.

Dierspecialist Berben is zich naast aquaria en hengelsport ook gaan specialiseren op vogels en alle vogelbenodigdheden. Omdat er achter de winkel in de buitenlucht nog ruimte was om iets te ontwikkelen was al snel de keuze gevallen op vogels. Via Gerben van ’t Goor, inkoper levende have, wist Dierspecialist Berben dat er een mooie buitenvolière beschikbaar kwam van iemand die om gezondheidsredenen afstand moest doen van zijn geliefde hobby, Jan Timmer uit Harderwijk.

Timmer woonde voorheen in Hierden, waar vele families Timmer wonen. Jan heeft daar de bijnaam ‘Teula’. Al snel was het idee geboren de volière zijn naam mee te geven: ‘Jan Teula Volière’. Dit als blijk van waardering dat hij als groot liefhebber van vogels er alles aan deed om het beste voor zijn vogels te doen. En een goede huisvesting hoort bij.

Martin Mol, eigenaar van Dierspecialist Berben is zeer tevreden met de aanwinst. ,,Zoals Jan Timmer al zijn hele leven al het beste voor zijn vogels wilde, willen wij als Dierspecialist ook het beste verblijf voor onze vogels. Volièrevogels horen in de frisse buitenlucht zodat ze optimaal natuurlijk gedrag kunnen vertonen. Dat is nu mogelijk sinds de realisatie van dit nieuwe vogelverblijf. Wij zijn dan ook blij met onze aanwinst en vonden het fijn Jan Timmer als groot liefhebber en kenner van vogels de openingshandeling wilde verrichten”. 

Met de opening van de volière is fase 1 van de verbouwing afgerond. Maandag 25 oktober start fase 2, de verbouwing van de winkel zelf. Verschillende afdelingen krijgen een nieuwe plek. Tevens vindt er een uitbreiding van het assortiment op diverse raakvlakken plaats. Tijdens deze verbouwing blijft de winkel gewoon geopend. Om ruimte te creëren wordt er afscheid van diverse producten via een opruiming met kortingen. En... er staat ook nog een fase 3 en fase 4 in de planning.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie