!

Ingezonden brief: Hulde aan Stichting Podia Harderwijk

16 oktober 2021 om 12:33 Lokaal Deel je nieuws

Beste directie en bestuursleden van Stichting Podia Harderwijk,

Ondanks de laatste berichtgeving in de media omtrent poppodium Estrado wil ik jullie toch graag complimenteren. De manier waarop sinds oktober 2019 de drie podia (het theater, de Catharinakapel en poppodium Estrado) worden gerund verdient een groot applaus. Door de aandacht goed te verdelen over de podia blijft Harderwijk verzekerd van een mooi en gevarieerd aanbod aan cultuur.

Ook de manier waarop de interne verbouwing van de Catharinakapel na jaren nog steeds niet goed is afgerond verdient een pluim. Dat daarbij de veiligheid van de bezoekers van de bovenzaal al jaren genegeerd wordt door noodzakelijk onderhoud niet uit te voeren is niet minder dan lovenswaardig. 

Door alle aandacht die de verbouwing van de Catharinakapel vraagt is het natuurlijk voor te stellen dat de aandacht voor de andere podia ietwat verslapt. Maar ondanks dat wordt een band die in Estrado zou spelen toch netjes afgebeld zonder enige opgaaf van redenen. Dit getuigt toch van vakwerk. Dat de pers dan vragen wil stellen over de geweldige organisatie bij Estrado hou je natuurlijk niet tegen. De vraag van een medewerker over hoe met deze persaandacht om te gaan beantwoorden met het op non-actief zetten van diezelfde medewerker is daarbij een schoolvoorbeeld van goed leiderschap. Het toont aan dat jullie hart voor de zaak en voor de medewerkers hebben.

Als laatste wil ik nog een groot compliment geven voor de reactie die in de Harderwijker Courant gegeven wordt op het sluiten van de deuren van Estrado. Een volledig helder verhaal. Geen speld tussen te krijgen. Het om twaalf uur sluiten van Estrado is pas meerdere keren succesvol gedaan, met soms zelfs twee optredens op één avond. Dat het publiek daarna volledig blij en tevreden naar huis ging zullen we voor het gemak maar even vergeten.

Met vriendelijke groet,

Een cultuurvrijwilliger.

PS: Mocht de licht ironische ondertoon van deze brief u ontgaan zijn: het verbaast mij niets. Met een plaat voor de kop, oogkleppen op en alleen aandacht voor het op kostbare en vreemde wijze ineens verplaatste theater is er uiteraard geen tijd voor de andere twee podia. Misschien moet de directie van Stichting Podia Harderwijk dan besluiten dat alleen hier de aandacht aan gegeven wordt: het theater. Punt. Dan wordt er samen met het ja-knikkende en totaal overbodige bestuur in ieder geval maar één podium om zeep geholpen in plaats van drie. Er zijn genoeg capabele mensen die Estrado en de Catharinakapel kunnen en willen leiden.
 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie