!
Het Beekhuizerzand blijft open voor de recreant.
Het Beekhuizerzand blijft open voor de recreant. Wijnand Kooijmans

Geen proef betaald parkeren in bos Harderwijk

15 oktober 2021 om 10:55 Natuur en milieu

HARDERWIJK Er bestaan binnen de gemeente Harderwijk geen plannen voor een pilot als het gaat om de invoering van een mountainbikevignet of betaald parkeren in natuurgebieden.

Wijnand Kooijmans

Die verzekering geeft wethouder Bert van Bijsteren naar aanleiding van vragen van Noah Lammerts van Bueren (VVD), mede namens de fractie van de ChristenUnie. Beide partijen maken zich zorgen over zowel het zoneringsplan voor de natuur, de invoering van vignetten voor mountainbikers en ruiters.

Volgens Bert van Bijsteren lopen de plannen door elkaar heen. Vanuit de gemeenten op de Noordwest-Veluwe is een gezamenlijke reactie gestuurd op de plannen. Hierin hebben zij hun zorgen geuit over het proces dat wordt doorlopen om de plannen tot uitvoering te brengen. De proefprojecten zijn voorzien in de jaren 2022 en 2023.

Aan de hand van de verdere uitwerking van de plannen gaat het Harderwijker college van burgemeester en wethouders beslissen of een zienswijze moet worden ingediend. Laurens de Kleine (PvdA) vindt dat hierbij nadrukkelijk ook de raad moet worden betrokken. Tijdens de discussie in Provinciale Staten over het inspraakproces heeft hij aangegeven dat verzuimd is bij de start van het project in 2018 de Staten eerst de kaders te laten vaststellen waaraan het plan moet worden verdiend. 

In het plan zoals het is gepresenteerd wordt afgezien van de afsluiting van het Beekhuizerzand.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie