!

De Proeftuin

11 oktober 2021 om 14:49 Lokaal Deel je nieuws

Op dinsdag 12 oktober, tussen 17.00 en 18.00 uur,  slaan de Leonardo school en de bewoners uit de Stromenwaard, de spreekwoordelijke eerste paal de grond in. Nu er gezaaid is, kan er geoogst worden. Er is veel gesproken over het ontwikkelen van een buurttuin. Met het slaan van de eerste paal gaan de initiatiefnemers hier daadwerkelijk mee van start. Het verhaal van de Proeftuin krijgt hiermee een vervolg. 

De Leonardo school had haar plannen voor een moestuin al klaarliggen, niet wetende dat er op hetzelfde moment, vanuit het samenwerkingsverband Inclusief in de Buurt, gesprekken werden gevoerd met bewoners die aangaven groen een belangrijk thema te vinden. Inclusief in de Buurt bracht de beide ideeën bij elkaar. Ondertussen is er door één van de bewoners een prachtig logo vormgegeven en worden de gedachtes en ideeën samen gedeeld en vormgegeven.

Inclusief in de Buurt is een samenwerking tussen bewoners en maatschappelijke organisaties. Naast bewoners, het Buurtteam Stromenwaard, Zorgdat, de Leonardo school en de Gemeente Harderwijk, zijn ook de organisaties Stimenz, Meerinzicht, Het Praktijkhuis, Ambulant Hulpverlening Midden Nederland, GGZ, Stichting Ontmoeting, Uwoon, Mee en Tactus op de hoogte en betrokken bij de Proeftuin. Zo werken we samen. Want je kunt niet weten wat je niet weet, tot je er naar vraagt en erover vertelt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie