!

praten over de impact van kanker bij het inloophuis de maretak

9 oktober 2021 om 16:39 Lokaal Deel je nieuws

Praten over de impact van kanker bij het Inloophuis De Maretak in Harderwijk

Als je te horen krijgt dat je kanker hebt, staat je leven en dat van je omgeving op zijn kop. Het is dan belangrijk dat je de juiste zorg krijgt. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Vanuit Allerzorg Care for Cancer begeleidt gespecialiseerd verpleegkundige Marianne Schoonhoven cliënten met de diagnose kanker in de thuissituatie op psychosociaal vlak. Sinds kort is Marianne een samenwerking gestart met het inloophuis De Maretak in Harderwijk, waar cliënten een luisterend oor vinden of in contact komen met lotgenoten.

Marianne: ‘‘In mijn dagelijkse praktijk zie ik dat cliënten lang worstelen met vragen over de gevolgen van de diagnose kanker.  Bij het inloophuis krijgen mensen de mogelijkheid aangeboden om een individuele afspraak met mij te maken. Dit gesprek kan op de locatie in Harderwijk maar kan ook bij cliënten thuis plaatsvinden. Eventuele vervolgconsulten, kunnen indien gewenst, ook via telefoon of beeldbellen. Cliënten kunnen zelf aangeven wat ze het prettigst vinden.

Passende zorg dicht bij huis

De samenwerking is ontstaan door contacten via het regionale oncologische netwerk Gezond Veluwe. In dit netwerk werken verschillende zorgverleners en instanties samen aan de organisatie van de beste oncologische zorg dicht bij huis. Marianne kent het netwerk en weet naar wie zij kan doorverwijzen.  

 Alles wat we doen en bespreken is erop gericht om de cliënten weer beter te laten voelen: fysiek en mentaal.’’ 

Voor meer informatie kunt u bellen naar 06-41829887. Wilt u graag een gesprek of een consult. Mail dan naar: aanmelden@demaretakveluwe.nl. 

Veilige plek om verdriet te tonen

Allerzorg Care for Cancer en het Inloophuis De Maretak in Harderwijk kijken ook naar andere mogelijkheden van begeleiding. We willen starten met een groep gelijkgestemden bij De Maretak.

Bij voldoende aanmeldingen en uiteraard een brede gemeenschappelijke deler zal onder begeleiding van Marianne in groepsverband psychosociale ondersteuning aangeboden worden.

Stichting De Maretak Veluwe zet zich in voor en geeft ondersteuning aan mensen die met kanker te maken (hebben) gehad en hun naasten.

Voor meer informatie over Stichting De Maretak Veluwe nodigen we u uit een kijkje te nemen op onze web-site: demaretakveluwe.nl

Tekst in samenwerking met Allerzorg. (www.allerzorg.nl)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie