!
Afbeelding
Pixabay

Experiment stemmen wordt voortgezet in Harderwijk

8 oktober 2021 om 16:35 Politiek

HARDERWIJK Het experiment voor het inzetten van de StembureauApp op de stembureaus in de gemeente Harderwijk wordt voortgezet. Ook wordt opnieuw een drive-in stembureau ingericht. Dit tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in maart.

Wijnand Kooijmans

De StembureauApp geeft, zo zegt het college, een flinke kwaliteitsimpuls aan het verkiezingsproces. Zowel op de stembureaus als in de backofficie bij het verkiezingsteam. Gekeken is wel of er een gelijkwaardig en goedkoper alternatief voorhanden is. Deze is wel goedkoper gevonden maar de ondersteuning voor de stembureaus en het verkiezingsteam is beduidend minder waardoor er geen sprake is van een gelijkwaardig alternatief.

MEERWAARDE De app wordt gezien als van meerwaarde. Het niet doorgaan met de app wordt gezien als een onwenselijk alternatief. De app maakt het mogelijk actueel te zien wat er op de stembureaus gebeurt en maakt het mogelijk waar nodig actie te ondernemen. Ook ondersteunt de app bij het doorgeven van de voorlopige tellingen. Dat komt de kwaliteit van het verkiezingsproces en de snelheid van de voorlopige telling ten goede. Waar mogelijk wordt samengewerkt met Ermelo en Zeewolde.

Een alternatief voor een drive in stembureau op parkeerplaats P2 is er, zo voert het college aan, vooralsnog niet. In het Waterfront is er geen voorziening waardoor de druk op de omliggende stembureaus in de Huis van de Stad en Dok 19 te hoog wordt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie