Maatjesmiddag Inclusief Groep

Op donderdag 27 juni is door Inclusief Groep met succes de jaarlijkse maatjesmiddag georganiseerd aan de locatie Paul Krugerweg 43 in Ermelo (Proson). Gemeenteraadsleden, Colleges B&W en beleidsambtenaren uit de gemeente Nijkerk, Putten, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Elburg en Oldebroek waren uitgenodigd.

De genodigden werden opgewacht door de medewerkers van Inclusief Groep. Zij konden niet wachten om te laten zien wat hun dagelijkse werkzaamheden zijn. Na de opening van Risco Balkenende, Algemeen Directeur Inclusief Groep, werden de maatjes en medewerkers aan elkaar gekoppeld. Daarna vertrok iedereen naar zijn eigen werkplek om de handen uit de mouwen te steken.

Meewerken op verschillende afdelingen
De meeste mensen werkten mee op de verschillende afdelingen van Elektromontage en Assemblage. Ook ging men het Participatiehuis bezoeken om daar te zien hoe kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt in een veilige omgeving arbeidsgewenning en werkritme opdoen door het volgen van verschillende activiteiten en programma's. Na een uur kwam iedereen weer bij elkaar en was er tijd om met elkaar na te praten.
Gert-Jan van Noort (wethouder Harderwijk) werkte samen met Inge. Hij vertelt vol enthousiasme over de leuke gesprekken die hij met haar heeft gehad. Over haar hobby fotografie, maar ook over de gemeentepolitiek Harderwijk. Inge woont in Harderwijk en als je de kans krijgt om met de wethouder te praten over zaken die er spelen in de gemeente, doe je dit natuurlijk!

Inclusief Groep als arbeidsmarkttoeleider
Tijdens de nabespreking werd door Risco Balkenende benadrukt dat het werk dat door Inclusief Groep uitgevoerd wordt, bestaat uit écht werk en dat op die manier de medewerkers een bijdrage leveren aan het grotere geheel. Chantal Vos lichtte de aanwezigen toe over de rol die Inclusief Groep gaat innemen als arbeidsmarkttoeleider. "Leren werken, leer je door te werken," is het motto van Inclusief Groep en daarom ontpopt het bedrijf zich als een werk- en leerbedrijf voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De bedrijven van Inclusief Groep, of bedrijven uit het netwerk, worden ingezet als leeromgeving.

Meer berichten