!
De deuren van het Oude Stadhuis staan open voor de Open dag van de Popschool en ADE
De deuren van het Oude Stadhuis staan open voor de Open dag van de Popschool en ADE Popschool Harderwijk

Popschool en Anouk Dance Experience zetten deuren Oude Stadhuis wagenwijd open

4 oktober 2021 om 09:33 Lokaal Deel je nieuws

Op zaterdag 9 oktober bruist het Oude Stadhuis in Harderwijk met dans en muziek. Voor het eerst na de grondige renovatie van het Stadhuis, zetten Popschool Harderwijk en Anouk Dance Experience (ADE) de deuren van het pand aan de Markt 1 wagenwijd open voor hun gezamenlijke Open Dag.

Tijdens de Open Dag kan iedereen tussen 14:00 en 16:00 uur een kijkje komen nemen. Twee mooi uitgedoste leerlingen heten iedereen welkom en wijzen het publiek de weg in het pand. In de lesruimten, danszalen en de geluidsstudio zijn open lessen, workshops en optredens. De aanwezige docenten vertellen graag over hun vak, de lessen en de lesvormen. De Popschool en Anouk delen niet alleen de lesruimten maar werken ook steeds meer samen, de open dag is hier een voorbeeld van. Wat de beide ‘scholen’ bindt is de passie voor het overbrengen en enthousiasmeren voor muziek en dans. 

“Dans is voor iedereen en de taal van dans is universeel.” vertelt Anouk van ADE. “De dansschool is een plek waar iedereen zichzelf mag zijn. Jong en oud komt hier bijna dagelijks om te dansen vanuit plezier, ontspanning, voor de sociale connectie of als uitlaatklep voor emoties. Dansen doe je met je hart, je voeten volgen wel!”

Een pand dat bruist met dans, muziek en cultuur
Na de grondige renovatie van het pand aan de Markt 1 in Harderwijk en de daarop volgende gedeeltelijke sluiting van het pand door corona, staan de deuren inmiddels weer wijd open voor de honderden leerlingen die iedere week met veel plezier komen dansen en musiceren.  “Niet iedereen weet dat het prachtige historische pand, naast het Toeristen Informatiepunt, ook nog twee hippe scholen huisvest en het is hoog tijd dat daar verandering in komt.” aldus keyboarddocent Erik de Nood. ”We willen laten zien hoe leuk het maken van muziek is en dat iedereen het kan leren!” vult zijn gitaarcollega en directeur van de Popschool, Jeffrey Migchelsen aan.

Etalagesessies
Op vrijdagavond 8 oktober en zaterdagmiddag wordt alvast een aanzet gegeven naar de Open Dag. Op verschillende plaatsen in de binnenstad treden dan leerlingen van ADE en de Popschool op in leegstaande etalages. Het publiek kan alles volgen met draadloze koptelefoons.

ade-studio.nl/open-dag

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie