!
Afbeelding
pixabay

Vraagtekens rond kosten invalidenparkeerkaart

4 oktober 2021 om 09:02 Politiek

HARDERWIJK Het is de gemeenteraad zelf die moet beslissen of het tarief voor de invalidenparkeerkaart moet worden aangepast. Dat zegt wethouder Jeroen de Jong naar aanleiding van een vraag van Ben van den Brink (Gemeentebelang).

Wijnand Kooijmans

Van den Brink verwondert zich erover dat in Harderwijk bedragen van rond de 75 of 90 euro moeten worden betaald voor een invalidenparkeerkaart. Waar dat in Zeewolde 43,75 euro is terwijl inwoners van Ermelo de kaart gratis krijgen verstrekt. Hij vraagt zich af of niet harmonisatie kan worden aangebracht in de bedragen binnen de drie gemeenten die samenwerken in Meerinzicht. Mede omdat inwoners geen andere mogelijkheid hebben dan de kaart bij de gemeente Harderwijk aan te vragen.

Volgens wethouder De Jong is het tarief in 2012 door de raad vastgesteld met daarbij ook de motivatie daarvoor. Sinds die tijd heeft geen inhoudelijke discussie meer plaats gevonden maar is het bedrag alleen jaarlijks geïndexeerd.

Wil de raad hierover een discussie dan kan dit eind dit jaar bij de vaststelling van de legesverordening. Dan worden alle tarieven vastgesteld voor 2022. Daarnaast is er de mogelijkheid de discussie te voeren in het voorjaar van 2022 wanneer alle leges tegen het licht worden gehouden. Indien wordt gekozen voor eind dit jaar dan kan bijvoorbeeld de fractie van Gemeentebelang een voorstel indienen de leges voor de invalidenparkeerkaart aan te passen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie