!

jan zwart herdenking op het orgel van de grote kerk in harderwijk

2 oktober 2021 om 08:03 Lokaal Deel je nieuws

Jan Zwart herdenking vanuit de Grote Kerk in Harderwijk

HARDERWIJK – Niet Willem Harold Boog welke helaas moest afzeggen i.v.m. een blessure maar Everhard Zwart komt donderdag 14 oktober naar Harderwijk om de geplande Jan Zwart herdenking in de najaarsorgelserie van 2021 te verzorgen.

Zwart (1958) is organist, dirigent, Ridder in de Orde van Oranje-Nassau en onderscheiden met de zilveren medaille van het ‘La Société Art-Sciences-Lettres’ te Parijs. Hij ontving lessen van zijn vader, Willem Hendrik Zwart, en Feike Asma. Na het behalen van zijn conservatoriumdiploma studeerde hij bij de Franse organist Jean Guillou in Parijs. Ook studeerde hij improvisatie en Franse Orgelsymfonieën bij Günther Kaunzinger in Duitsland.

Zwart begint het concert met sombere muziek over Psalm 103 van zijn opa, waar na de serie verder wordt ingevuld met werken van Rheinberger (de welbekende cantilena ), Albinoni ( het adagio ) verder moet het programma nog worden ingevuld. Afgesloten wordt met Een Vaste Burght ook van Jan Zwart.

Het volledige programma voor dit concert is aankomende week te vinden op:                    http://harderwijk-orgel.nl/   

Het concert begint om 20.00 uur. De kerk is open vanaf 19.30 uur. Vrij parkeren op het kerkplein naast de kerk.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie