!
De beamertechnologie die in samenwerking met TNO is ontwikkeld
De beamertechnologie die in samenwerking met TNO is ontwikkeld nvt

Geslaagde bijeenkomst over innovatie

28 september 2021 om 13:30 Zakelijk Deel je nieuws

Hoe zet je technologische innovatie in voor een inclusieve arbeidsmarkt? Dat was de vraag die centraal stond bij de bijeenkomsten die deze week plaatsvonden bij Inclusief  Groep. 

Inclusief Groep hecht veel waarde aan het investeren in innovatie, omdat dit een groter bereik geeft voor de doelgroep waar Inclusief Groep voor werkt, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De uitdaging is namelijk dat er een taakverrijking in plaats van taakverarming ontstaat. “Hoe mooi is het om te zien dat mensen zich kunnen ontwikkelen door innovatie”, aldus Gert-Jan Gerrits, bedrijfsdirecteur Inclusief Groep.

Binnen Inclusief Groep zijn diverse technologische innovatieve projecten in ontwikkeling. Het is belangrijk om innovatie op te pakken met andere partijen. Samen kom je vaak tot meer. Inclusief Groep betrekt strategische partners zoals KIT (Kennisalliantie Inclusie en Technologie), TNO en Hellebrekers uit Nunspeet hierbij. Tijdens de bijeenkomsten werden een aantal innovatieve projecten die binnen Inclusief Groep zijn ontwikkeld, toegelicht.

Tijdens de bijeenkomst was ook KIT aanwezig. Dit is een kennisplatform op het gebied van inclusie en technologie. Een medewerker van KIT liet diverse voorbeelden zien hoe met inzet van nieuwe technologie mensen met een beperking beter en efficiënter kunnen werken. Maurice Ditewig, directeur van Hellebrekers Industriële Automatisering liet de deelnemers diverse technologische innovaties zien en vertelde vol enthousiasme over de vele ontwikkelingen op dit gebied. Maurice Ditewig: “Het is belangrijk om vanuit verschillende perspectieven naar innovatie te kijken waardoor de werelden van inclusie en technologie op een mooie manier samenkomen. Er zijn zo veel mogelijkheden.” 

Innoveren betekent ook dat je op een andere manier moet kijken naar bepaalde vraagstukken. Het is van groot belang om te investeren in een innovatieve cultuur. 

Gert-Jan Gerrits: “Innoveren is ook denken in kansen en mogelijkheden. Ik zie innoveren als een reis, en daarmee is het een kwestie van het aangaan van kansen!”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie