!
Fietspad
Fietspad Pixabay

Situatie voor fietsers en voetgangers duidelijker

27 september 2021 om 10:36 Politiek

HARDERWIJK Met het plaatsen van borden moet de verkeerssituatie voor voetgangers en fietsers in de omgeving van het Havenspoor duidelijker worden.

Wijnand Kooijmans

Dit zegt wethouder Jeroen de Jong naar aanleiding van vragen van Gerdien Morren (CDA). Op dit moment wordt de tweede fase van het themacentrum gebouwd. Hierdoor is het op dit moment niet mogelijk om het voorterrein bij de Praxis en Dirk van den Broek per fiets of per voet te bereiken vanuit de Mc Donalds. Het voorterrein en daarmee ook de ingang van de fietsenstalling is in de tijdelijke situatie alleen per fiets of te voet te bereiken via het Havenspoor en Spoorpad achter de Praxis langs. Ook hier vinden werkzaamheden aan de openbare ruimte plaats om fietsers en voetgangers op een toegankelijke wijze naar de fietsenstallingen te begeleiden en niet, zoals nu, via onverharde bermen.

In de uiteindelijke situatie zal het nu aanwezige fietspad richting de Mc Donalds worden verplaatst en op die manier toegang bieden aan zowel de Mc Donalds als aan het gehele voorterrein van het themacentrum. Wethouder De Jong geeft ook antwoord als het gaat om vragen naar de staat waarin het fietspad Stadswei verkeert. Gekeken is naar de meest actuele inspectie uit 2020 en daaruit wordt de conclusie getrokken dat het fietspad er volgens de normen nog goed bij ligt. Aangegeven wordt dat de boomwortels in de komende winterperiode worden vlak gefreesd zodat deze fietsroute weer comfortabel fietst.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie