!
februari 2020
februari 2020 Cultuurkust

Weer op de thee bij oma

26 september 2021 om 11:00 Lokaal Deel je nieuws

Verbindend muziekproject begint weer

HARDERWIJK – Het was het eerste weekend van februari, dat het project ‘Op de Thee bij Oma’ een hoogtepunt bereikte. Een afgeladen Weideheem, waar de bewoners in contact kwamen met jonge kinderen, die samen met juf Marjanne liedjes zongen uit hún jeugd. Eindelijk gebeurde waar het project voor was bedoeld; generaties verbinden door muziek en strijden tegen het gevoel van eenzaamheid.

Ontzettend zuur, dat is hoe de organisatie van het project het zouden omschrijven. Het succesvolle project met een publieksopbouw van 1,5 jaar kwam volledig stil te liggen door de pandemie. Inmiddels mag er meer, maar deze activiteit in een woonzorgcentrum plaatsen is nog even geen optie. Toch slaan Cultuurkust, Zorgdat en Wijkvereniging Stadsdennen/Frankrijk de handen weer ineen. Op zondag 3 oktober is er om 10.00 uur weer een editie van Op de Thee bij Oma in de Kiekmure. Deelnemers hoeven zich niet aan te melden en zijn van harte welkom. Ouders met jonge kinderen (2 – 6 jaar) kunnen komen om mee te doen aan een leuke ‘muziek op schoot’-activiteit en ook ouderen zijn welkom, eventueel samen met begeleiding, om te kijken en mee te zingen met de liedjes uit grootmoeders tijd.

Anders dan de titel van het project doet vermoeden zijn opa’s en ouderen zonder (jonge) kleinkinderen ook van harte welkom. Het doel is een gezellige ochtend. Ook de thee is niet verplicht. Speciaal voor deze eerste editie biedt de Kiekmure de thee, maar ook koffie en ranja om niet aan.

Marjanne Kampen
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie