!
Afbeelding
Foto: Pixabay

Plan Parkvilla klaar voor inspraak van bewoners

24 september 2021 om 16:48 Politiek

HARDERWIJK Het gewijzigde plan voor het Waterfrontpark en de Parkvilla in het Waterfront is met ingang van 27 september ter inzage gelegd. Dit voor een periode van zes weken waarbij zienswijzen (bezwaren) kunnen worden ingediend.

Wijnand Kooijmans

Ten aanzien van de Parkvilla wordt uitgegaan van een slanke, iconische woontoren van maximaal 28 meter hoog met een duurzame, groene uitstraling. Het gebouw neemt zo min mogelijk ruimte in het park in beslag. Over de inrichting van het park mogen bewoners nog meepraten.

Voor de bebouwing in het park gaat het college van burgemeester en wethouders uit van een hoogte van achttien meter. Omdat de Parkvilla één van de blikvangers is in het Waterfront is onderscheid in hoogte ten opzichte van de omliggende bebouwing noodzakelijk.

Onder de Parkvilla komt een half verdiepte parkeergarage voor de bewoners van de appartementen. Ten aanzien van de Parkvilla waren er zowel voor- als tegenstanders van dit project. De laatsten zien het bouwvolume van de Parkvilla liever gecompenseerd op het aanliggende bouwblok van de Kop van Stadswerven.

Hoewel dit wel mogelijk is, houdt het college vast aan de bouw van een gebouw van 28 meter hoog. Dit omdat het plan voor een iconisch gebouw onderdeel is van de oorspronkelijke stedenbouwkundige visie. Juist door de solitaire ligging van in het park en de duurzame uitstraling gaat het gewenste iconische beeld ontstaan.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie