!
De ezels bij het uitkijkpunt Hulshorsterzand
De ezels bij het uitkijkpunt Hulshorsterzand ikzelf

Theetuin van Hulshorst organiseert Donkey Picknick op Hulshorsterzand en wandelingen naar Landgoed Hulshorst

24 september 2021 om 15:17 Lokaal Deel je nieuws

De Theetuin langs het fietsknooppunt 97 aan de Brandsweg in Hulshorst ontvangt dit jaar steeds meer gasten die blij verrast zijn als ze het erf op rijden. Voornamelijk fietsers, maar ook wandelaars strijken steeds vaker neer op het prachtige verhoogde terras met uitzicht op de molen van Hulshorst en de ezels in het weiland. Naast het fietsknooppunt 97 is de Brandsweg ook de doorgang naar de Hulshorster zandverstuiving en achterliggende Veluwe voor vele wandelaars.

Voor groepen vanaf 8 personen onder begeleiding van een gids wandelen de twee ezels mee naar het Hulshorsterzand, dat op 1,2 km afstand van de Theetuin ligt. Op het prachtige uitkijkpunt aan de rand van  “de woestijn van de Veluwe” is er voldoende tijd om daar te genieten van een picknick en het mooie uitzicht. Ook bestaat er de mogelijkheid te kiezen voor een lunch in de Jachthut van de Theetuin. Reservering kan via de website www.detheetuinvanhulshorst.nl  of telefonisch.

Vanuit de Boerderij van de Priorij bij kasteel de Essenburgh in Hierden staat er op zaterdag 16 en 23 oktober om 10.00 uur een wandeling op de agenda naar Landgoed Hulshorst. Onder begeleiding van een gids die vertelt over de geschiedenis van het landgoed met aansluitend een gezamenlijke lunch verzorgd door de gastheer van de Theetuin in de boerderij van de Priorij. Via de Essenburghweg wandelen over zeldzaam mooie oude beukenlanen in herfstkleuren naar de Zilverbeek en even stilstaan bij de oude “Vergeet mij niet” boom. Bij het Koetshuis het verhaal over het afgebroken landhuis waar ooit de koets met paarden richting het stationnetje van Hulshorst reed.

Aanmelding via de website en kosten voor deelname aan de wandeling, incl. koffie, thee, koek bij ontvangst en afsluitende lunch € 35,-

De vergeet mij niet boom bij de Zilverbeek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie