!
Afbeelding
Pixabay

‘Taalarme’ gezinnen beter ondersteunen

22 september 2021 om 13:17 Politiek

HARDERWIJK Er wordt door de gemeente Harderwijk een maximale subsidie van 15.280 euro beschikbaar gesteld voor het ontwikkelen van een stappenplan voor de gemeente gezinsaanpak. Het project wordt onder de noemer Kunst van Lezen betaald door het ministerie van onderwijs, cultuur en welzijn.

Wijnand Kooijmans

De gemeente Harderwijk is geselecteerd om mee te doen aan het project en past ook binnen het beleid zoals men dat voor ogen heeft. Doel van het project is om te zorgen dat meer taalarme gezinnen effectief worden ondersteund door de gezinsaanpak. De cyclus van laaggeletterdheid moet worden doorbroken zodat kinderen een betere kans krijgen hun mogelijkheden te ontwikkelen. Ouders spelen een cruciale rol bij de taal- en geletterdheidontwikkeling van hun (jonge)kinderen en worden binnen de gezinsaanpak gestimuleerd om hun rol krachtiger in te vullen.

Het project wordt ondersteund door twee medewerkers van de gemeente Harderwijk die hieraan gemiddeld acht uur per week besteden. Daarnaast wordt samengewerkt met de bibliotheek Noordwest-Veluwe. Na afloop volgt een evaluatie over deelname aan het project en wordt gekeken of en welke vervolgstappen moeten worden gemaakt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie