Maxim Zewe scoort op de loper
Maxim Zewe scoort op de loper Emmie Beijlen

Harderwijker stunt op NJK schermen in Alkmaar

22 september 2021 om 09:10 Overig Deel je nieuws

Nadat het NJK schermen in 2020 niet door kon gaan in verband met corona, vond de wedstrijd afgelopen weekend plaats in Alkmaar. Met ruim 260 jeugdschermers was het toernooi goed bezocht: Maxim Zewe startte voor Fencing Ermelo in de categorie degen heren junioren.

Na in de voorronde alle partijen te winnen, landde hij op plaats twee op het tableau en was daarmee vrijgesteld voor de eerste eliminatieronde. De volgende drie doorgangen schermde Zewe goed en kon de spannende partijen op zijn naam schrijven om zo een plek in het finale te veroveren.

In de finale stond Zewe tegenover Axel Zoons, een floretschermer uit Amsterdam die de uitdaging ook in de categorie degen niet uit de weg ging.

Aanvankelijk leek het een eenvoudige finale te worden: Zewe kwam snel met zes punten voor te staan. Maar Zoons bleek een geduchte tegenstander en wist terug te komen op 12-10. In de tweede 3-minuten van de boeiende partij wist Zewe echter zijn ervaring als degenschermer in de strijd te gooien en mocht zich na een verdiende 15-11 overwinning na 2018 voor de tweede keer Nederlands kampioen noemen.