!
Afbeelding
Foto: Pixabay

Verruiming maatregel voor gezinnen in Harderwijk

20 september 2021 om 11:11 Politiek

HARDERWIJK De gemeente Harderwijk gaat met terugwerkende kracht de voorwaarden voor de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) verruimen.

Wijnand Kooijmans

Het maximum bedrag per huishouden gaat voor de maanden dat men recht heeft op de tijdelijke regeling omhoog van 2.500 tot 3.750 euro per huishouden. De regeling liep tot en met 1 september van dit jaar.

De verruiming komt nadat blijkt dat er landelijk minder huishoudens in aanmerking kwamen voor de TONK dan vooraf was verwacht. Een tendens die ook te zien was in Harderwijk waar 35 aanvragen zijn ingediend. 

Men komt in aanmerking als men als huishouden een terugval van tenminste 20 procent heeft gehad  en waarvan de noodzakelijke woonlasten tenminste 30 procent van het netto-inkomen van het huishouden betreft. Andere regelingen mogen geen of onvoldoende uitkomst bieden. De aanvrager moet achttien jaar of ouder zijn.

Voor een aanvraag over de periode januari – juni 2021 wordt gekeken naar het inkomen in de maand januari 2021 ten opzichte van het inkomen in januari 2020. Voor de aanvraag over de periode juli-september 2021 wordt gekeken naar het inkomen in de maand juli 2021 ten opzichte van het inkomen in de maand juli 2020.

Van de aanvragen in Harderwijk zijn er overigens tot nu toe maar zeven gehonoreerd. De meeste aanvragen zijn afgewezen omdat niet aan de voorwaarden werd voldoen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie