Foto:

Boeldag op Kerkplein Grote Kerk met veiling op zaterdag 8 juni

Harderwijk - Zaterdag 8 juni organiseert de boeldagcommissie van de Nederlands Hervormde Gemeente voor de 35ste keer de jaarlijkse Boeldag op het Kerkplein van de Grote Kerk van Harderwijk. De bekende pleinactiviteiten zijn met name  meubelverkoop, sjoelen, kraamverkoop, springkussen, verzorging inwendige mens, opbodveiling en het "Aaltjesrad" met o.a veel vers gerookte aal, vispoortjes, restaurant bonnen, verzorgd boottochtje etc.

In de veiling komen o.a onder de hamer schilderijen (waaronder Harderwijk) van diverse kunstschilders o.a  Martin van Waning, Henk Schaap, H.M. Mackenzie en H. Donkelaar, 19de eeuws zilverwerk, een prachtige geheel handgemaakte Harderwijker botter, een antieke chippendale kast, antiek speelgoed, Beatrix aardewerk en andere items. Tevens wordt het kostbare en zeldzame boek  "Foppen, Vissen in 400 jaar familiegeschiedenis" geveild.

Om 15.30 uur wordt door notaris E.J. Wemes het startschot voor deze veiling gegeven. De artikelen voor de veiling zijn op de Boeldag vanaf 10.00 uur te bezichtigen in de omloop van de Grote Kerk.
Dit jaar is de opbrengst van onze Boeldag bestemd voor de restauratie van de fresco's. Daarnaast zal er een donatie aan "Sonnevanck" worden gedaan.

Boeldagconcert
Onze Boeldag wordt traditioneel om 17.00 uur afgesloten met een gratis concert van de Verenigde Veluwse Koren. Wegens de restauratie van de fresco's is voor dit concert de Kerk niet beschikbaar en zal dit optreden dit jaar niet plaatsvinden.

Deze Boeldag wordt mede mogelijk gemaakt door het organisatiecomité van de "Aaltjesdagen". De  Boeldag begint om 9.00 uur.

Meer berichten