Als openingsact en headliner van het Taichung Jazz Festival in Taiwan speelden ze voor 50.000 enthousiaste jazzliefhebbers! Foto: Piet Gispen
Als openingsact en headliner van het Taichung Jazz Festival in Taiwan speelden ze voor 50.000 enthousiaste jazzliefhebbers! Foto: Piet Gispen (Foto: Piet Gispen)

Internationaal bekend bijzonder pianotrio

door Marleen Lam

"Eén van de hoogtepunten van het North Sea Jazz Festival", schreef Jazzism magazine over pianist Rembrandt Frerichs. Een betere aanbeveling is nauwelijks denkbaar. Verwacht op deze avond dan ook geen traditionele jazz met dit bijzondere pianotrio!

HARDERWIJK - Het trio staat internationaal bekend om hun brede blik en vernieuwende samenwerkingen die de Jazz een nieuwe richting geven. Het Rembrandt Frerichs Trio kent het Amerikaanse jazz repertoire, maar past ervoor om de gebaande paden te bewandelen.

Naast de Jazz, vervult het trio een pioniersrol in het samenwerken met musici uit het Midden-Oosten. Rembrandt presenteerde een album in de legendarische jazzclub Birdland in New York. Zowel in 2007 als 2014 waren albums van het trio genomineerd voor de Edisons. Het trio is een echte working band: ze repeteren wekelijks en touren over de hele wereld. Als openingsact en headliner van het Taichung Jazz Festival in Taiwan speelden ze voor 50.000 enthousiaste jazzliefhebbers.

Rembrandt wordt erkend als een "avonturier op de toetsen" (Trouw) en "meester op zijn instrument" (de Volkskrant). Hij speelt toekomstmuziek waarbij grenzen uit het oor verdwijnen. NRC Handelsblad schreef over de band: "Noten met inhoud; poëtisch, zacht, subtiel en elegant." Andere recensies; "De laatste jaren dingt een golf van nieuw talent naar de gunsten van het publiek, maar daar staat tegenover dat er maar één Rembrandt Frerichs is" (Vrij Nederland). "Rembrandt's muziek is een wonder van organische creativiteit, waarin de oude en de nieuwe wereld op een voorbeeldige manier samenvloeien." (HP / De Tijd)

Het Trio treedt vrijdag 20 september op in Catharinakapel. Deuren gaan open om 19.45 uur. Aanvang 20.15 uur. Kaarten in de voorverkoop zijn 15,- euro. Verkrijgbaar via

www.catharinakapel.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden