!
De vrijwilligers met alle verzamelde zakken zwerfafval
De vrijwilligers met alle verzamelde zakken zwerfafval Foto: eigen foto

GroenLinks Harderwijk deed mee aan de Landelijke Opschoondag in de wijk Stadsweide.

25 maart 2019 om 15:45 Politiek

Harderwijk - Negen vrijwilligers van GroenLinks trokken afgelopen zaterdag door de wijk gewapend met grijpers en vuilniszakken.

Ze deden mee aan de Landelijke Opschoondag om zwerfafval op te ruimen.  Veel mensen ergeren zich aan zwerfafval. Zwerfafval is bovendien slecht voor natuur, dier en mens. Plastic bijvoorbeeld, vergaat nooit. Het verbrokkelt alleen in hele kleine stukjes. Via de wind en de rivieren kunnen deze stukjes uiteindelijk zelfs in de oceanen belanden en daar worden opgenomen in het lichaam van vissen en andere zeedieren. Hierdoor komen de deeltjes in de voedselketen terecht.

De vrijwilligers haalden veel flesjes, plastic zakken en blikjes tussen de struiken vandaan. Ze vonden zoveel fietsonderdelen dat er bijna een complete fiets van gemaakt kon worden, een voorrekje, een band, 3 fietslichtjes en twee bellen. Na 2 uur hard doorwerken waren er tien zakken gevuld met zwerfafval en was er ook nog een bak lege flessen. Medewerkers van de Jumbo waren zo vriendelijk om de vuilniszakken in hun container te gooien.

GroenLinks is zeker van plan om de actie nog eens te herhalen. Voor suggesties en het aanmelden van een straat of buurt kun je contact opnemen met: bestuurgroenlinksharderwijk@gmail.com. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie