De Stillen: drie drenkelingen in een rubberboot worden opgepikt en worden opgenomen in de gemeenschap. Ze zwijgen. Dit zet de verhoudingen in korte tijd op scherp.
De Stillen: drie drenkelingen in een rubberboot worden opgepikt en worden opgenomen in de gemeenschap. Ze zwijgen. Dit zet de verhoudingen in korte tijd op scherp. (Foto: De Stillen)

Deze maand theater in de Catharinakapel

Deze maand staan er nog vele bijzondere avonden gepland in Catharinakapel. Op vrijdag 17, zaterdag 18, vrijdag 24 en zaterdag 25 mei komt Theaterwerkplaats Harderwijk met het toneelstuk 'De Stillen'. Op zondag 19 mei presenteren Gertien Koster Coaching en Puur Professionele Uitvaartzorg 'Theater Boven Water'.

HARDERWIJK 'Theater Boven Water' maakt geïmproviseerd theater op basis van verhalen uit het publiek. Ook deze voorstelling over afscheid en rouw zal direct en ter plekke ontstaan. Tijdens deze voorstelling staan persoonlijke belevenissen centraal. De voorstelling wordt dus gevormd enkel en alleen door verhalen uit het publiek. Hierbij geldt dat je je verhaal mag vertellen….maar het hoeft niet.

"Welke uitvaart of welke uitvaartverzorger zal je nooit vergeten?" of "Wat is/was voor jou een gouden moment in de periode van afscheid en rouw?" De spelleider nodigt je van harte uit om jouw ervaringen in een kort interview te komen delen. Direct daarna spelen acteurs en muzikanten terug wat er is verteld. Daarbij staat respect voor de verteller en het vertelde als een paal boven water. Muziek en theater zullen de essentie zichtbaar, hoorbaar en voelbaar maken.

'De Stillen' gaat over een kleine gemeenschap op een geïsoleerd eiland waar het sobere leven doorgaat maar waar een traumatische gebeurtenis van jaren geleden zijn sporen heeft nagelaten. Drie drenkelingen in een rubberboot worden opgepikt en worden tijdelijk(?) opgenomen in de gemeenschap. Ze zwijgen. Dit zet de verhoudingen in korte tijd op scherp.

De Stillen is te zien op vrijdag 17, zaterdag 18, vrijdag 24 en zaterdag 25 mei. Deuren open om 19.45 uur. Aanvang 20.15 uur. Entreekaarten 13,- euro.
Theater Boven Water over afscheid en rouw op 19 mei. Deuren open om 13.45 uur. Aanvang 14.15 uur. Kaarten in de voorverkoop 10,- euro, kaarten aan de deur 12,- euro. Kaarten bestellen kan via:

www.catharinakapel.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden