!
Afbeelding
column Betty de Wit

Dat mag wel in de krant

13 november 2020 om 13:46 Column

In deze week hoop ik - zoals ik al eerder heb beschreven - dus echt jarig te zijn. Mijn negentigste verjaardag. Dat is toch iets om oprecht dankbaar voor te zijn. En ook dat we dat heugelijke feit eind september al in familiekring hebben gevierd. Tussen regenbuien, storm en wind, tussen alle beperkingen van het coronavirus door. Het was een prachtig familiefeest. Wat een zegen van onze Heer.

Nú zou dat feest geen doorgang kunnen vinden. Alle horeca dicht. Thuis mag je niet meer dan twee mensen per dag ontvangen. Het is een zware tijd voor ons allen. Veel werkloosheid is het gevolg, veel eenzaamheid volgt. Nu heb ik op het punt van eenzaamheid niet te klagen. Ik heb namelijk een goede thuishulp, drie keer in de week komt ze. Een paar weken geleden trakteerde ze op gebak. Niet omdat ze jarig was. Nee, ze had bij de thuiszorg haar vaste aanstelling gekregen. En dat is in deze moeilijke tijd toch heel wat waard. Wat was zij er blij mee, we hebben feestelijk zitten smullen.

En nu sta ik ook te juichen. Dit is mijn 21e column in de krant. Ik vond het iedere keer nog spannend of mijn stukje wel geplaatst zou worden. Maar vorige week mailde de redacteur dat ik het niet meer spannend hoefde te vinden. “Ik reken er nu elke week op”, schreef hij met een knipoog. Geweldig. Ik ervaar het als een vaste aanstelling. Dat is op mijn negentigste toch ongelooflijk. Ja, dat mag wel in de krant!

De 90-jarige Betty de Wit uit Harderwijk schrijft korte verhalen over haar belevenissen. Vorig jaar heeft ze het boek ‘Wat vertel je me nou?’ uitgegeven. Reageren? Bettydewit1930@gmail.com.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie