Ernst en Bobbie zijn al twintig jaar een ongekend succes! Het duo werkt zich vaak in de nesten, maar gelukkig komt het altijd weer goed.
Ernst en Bobbie zijn al twintig jaar een ongekend succes! Het duo werkt zich vaak in de nesten, maar gelukkig komt het altijd weer goed. (Foto: RoyalPrint)

Ernst en Bobbie komen met een nieuw avontuur

door Marleen Lam

In deze nieuwste familieshow van Ernst en Bobbie staan zoals gewoonlijk grappen, avontuur, spanning, meezingen en meedoen centraal. Ernst en Bobbie krijgen een onmogelijke opdracht: ze moeten een zeldzaam dier terugbrengen naar zijn natuurlijke omgeving.

HARDERWIJK - Om deze opdracht tot een goed einde te brengen, besluiten ze af te reizen naar de jungle. Het zou een makkelijke klus moeten worden maar natuurlijk gaat er weer veel, heel veel mis. Samen met de hulp van de kinderen uit de zaal loopt ook dit avontuur toch weer goed af. Ernst en Bobbie zijn al twintig jaar onafgebroken op televisie en internet en staan aan de top als de kinderentertainers van Nederland. In deze bijzondere voorstelling wordt ook het 20-jarig jubileum gevierd van het duo. Alle grote hits van de afgelopen twintig jaar komen voorbij.

Erik van Trommel en Gert-Jan van den Ende begonnen in 1987 met het maken van liedjes en programma's voor de kinderen in het Juliana Ziekenhuis in Den Haag. Ze werden gevraagd door KinderNet, verhuisden naar FoxKids, Net 5 en sinds 2011 beleven ze iedere ochtend avonturen op Telekids.

De eerste theatershow zag het licht in 1997. Het format is onverminderd populair; door hun eigen toedoen komen Ernst en Bobbie vaak in hele gekke situaties terecht. Gelukkig gebeurt er vaak iets onverwachts waardoor het avontuur toch nog goed afloopt! Al die jaren zijn Ernst, Bobbie en de rest een overweldigend succes. Iedere week kijken er 500.000 kinderen tussen de 3 en 12 jaar naar de avonturen. Er zijn twee bioscoopfilms, cd's, dvd's, petjes, rugzakjes, brillen, horloges poppen en zelfs fietsbellen. Voor alle kinderen en ouders die Ernst en Bobbie nog niet kennen, is dit een mooie kennismaking. En voor alle fans een feest der herkenning.

Ernst, Bobbie en de rest zijn zaterdag 4 mei om 13.30 uur en 16.00 uur te zien in Theater Harderwijk.

Meer berichten