!
Marieke Oostveen. (foto: Frederike van Engelen)
Marieke Oostveen. (foto: Frederike van Engelen) Foto: Frederike van Engelen

Inclusief Gresbo Post bezorgt verkiezingspost

5 maart 2021 om 16:15 Algemeen

Harderwijk - Ook dit jaar verzorgt Inclusief Gresbo Post de bezorging van de stempassen, kandidatenlijsten en briefstembenodigdheden voor de Tweede Kamerverkiezingen van maart 2021. De postbodes bezorgen dit jaar ruim 130.000 stempassen en 70.000 kandidatenlijsten.

 Terwijl de stempassen inmiddels zijn bezorgd, maakt Inclusief Gresbo Post zich op om deze week de kandidatenlijsten te bezorgen. Een enorme klus.

In 2012 bezorgde Inclusief Gresbo Post voor het eerst de verkiezingspost voor Nunspeet. Inmiddels bedient het postbedrijf de gemeenten Nunspeet, Elburg, Oldebroek, Harderwijk en Ermelo. Deze weken komen er ruim 130.000 stempassen en nog eens 70.000 kandidatenlijsten door de sorteercentra. Die laatste zijn extra groot, nu er dertig partijen op het biljet staan. ‘’Onze mensen zijn echt heel trots op hun werk. Dit is echt hun eigen ding’’, zegt Inge Meeuse, accountmanager van de postafdeling.

Jan van den Hoorn, verkiezingscoördinator van de gemeente Nunspeet: ‘’De hele papierwinkel wordt verzorgd door medewerkers van Inclusief Gresbo Post. Veel zaken gaan bij PostNL volautomatisch, maar wij zagen het als gemeente als maatschappelijke plicht om het werk hier aan te besteden. En dat doen ze naar volle tevredenheid.’’

Er worden jaarlijks 3,5 miljoen poststukken door Inclusief Gresbo Post bezorgd. Daarmee is deze vorm van sociale werkvoorziening uitgegroeid tot een zelfstandig postbedrijf waar zo’n 400 bedrijven in de regio gebruik van maken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie