!
Afbeelding
Column Eva Hoogland

Mijn vakantie is ‘positief’ afgelopen

23 juli 2021 om 15:57 Column

Surfen, yoga en de Spaanse zon: mijn vakantie naar Enter the Wave, een surfkamp in Spanje, kon niet meer stuk. Met ruim 90 anderen besloot ik een weekje naar de kust te gaan in Oyambre, een plaatsje in het noorden. Om te ontspannen na een chaotisch jaar en om weer te genieten van sangria, gezelligheid en het warme strand. 

En dat deed ik ook. Ik dronk wijn zoals ik in geen jaren meer had gedronken en ik danste alsof ik jaren niet meer had geleefd. Ik genoot, oh ik genoot. Samen met mijn vriendinnen hadden we de grootste plezier. Ik weet nog precies wanneer het kantelpunt kwam.

De hoge golven, van soms enkele meters hoog, eindigden in kleine golfjes tegen de kust aan en enkele minuten daarvoor had ik uren gesurfd. Maar nu zat ik uit te rusten, samen met mijn vriendinnen. Tot één van hen zei wat er gaande was op onze camping: iemand had corona gekregen.

De stress sloeg toe. Iedereen had toch van tevoren negatief getest? Maar als snel daalde die ook weer. Want hoe groot was de kans dat wij het ook zouden krijgen? Klein toch? Wij spraken die positief geteste jongeren toch niet? En al snel zaten wij weer te genieten.

Tot we erachter kwamen dat er meer mensen positief waren. Het hele kamp werd getest en ook nu bleken er meer mensen in quarantaine te moeten. ‘Genoeg’, besloot ik. ‘Ik wil die kans dat ik óók positief word verkleinen’. Zo besloot ik die volgende dag te vertrekken. 

Eenmaal met mijn spullen ingepakt, koos ik er voor om nog één sneltest te doen. Een sneltest die na enkele seconden keihard twee streepjes aangaf. Ook na mijn tweede sneltest veranderde mijn resultaat niet. Ik zat met corona in Spanje. 

Zo eindigde mijn surfvakantie in een catastrofe. Twee dagen zat ik alleen in quarantaine en vervolgens werd ik naar een plek gestuurd waar alle positieven werden geplaatst. Dat was mijn redding, maar een dag later gingen we met meer dan dertig mensen, allemaal positief én in een aparte bus, terug naar Nederland. Daar zette ik in mijn quarantaineperiode voort. 

Ik heb ze zelf ook gelezen; die artikelen over de jongeren in het buitenland met corona. Onverantwoord, zou je misschien denken. Ik zelf namelijk wel. Maar dit was echt buiten mijn macht. Want ik was al gevaccineerd én negatief getest toen ik in de bus richting Spanje zat. En toch heb ik het flink te pakken gekregen. Nu ben ik weer fris en fruitig, maar ik heb wel pittige weken achter de rug. Écht energierijk ben ik nog niet. Maar dat hoeft ook niet, want voorlopig hoef ik niet meer te surfen. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie