!
Afbeelding

Harderwijk wordt gastgemeente WK

23 juli 2021 om 16:06 Algemeen

Harderwijk - De gemeente Harderwijk wordt gastgemeente voor het wereldkampioenschap volleybal voor dames dat in 2022 wordt gehouden.

Wijnand Kooijmans

 Het kampioenschap wordt in Nederland en Polen gehouden. Het is de eerste keer dat Nederland de organisatie krijgt toegewezen. Als gastgemeente wil Harderwijk zo veel mogelijk inwoners actief en passief laten kennis maken met volleybal. Ook wordt aangenomen dat de animo om lid te worden van een volleybalvereniging binnen de gemeente Harderwijk toeneemt. Het toernooi wordt ook gezien als een goede mogelijkheid een impuls te geven aan het lokale bedrijfsleven en een stimuleren van een gezonder voedingsaanbod en het bevorderen van het bewegen in het algemeen en sport in het bijzonder.

De gemeente moet voorzien in een fitnesscentrum voor krachttraining van het gastland en de organisatie van side events. Ook moet een teambegeleider worden geregeld tijdens het verblijf in de eerste ronde.

De kosten voor de gemeente bedragen 20.000 euro. Dit bedrag wordt gehaald uit de niet bestede gelden voor sportevenementen welke als gevolg van corona geen doorgang konden vinden. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie