!
Afbeelding
Foto: Pixabay

Kansrijke locatie Knarrenhof

28 juli 2021 om 17:15 Algemeen

Harderwijk - Na 2,5 jaar onderzoek, aftasten, mensen enthousiasmeren, fracties benaderen, ziet de initiatiefgroep Knarrenhof een eerste mooie woonhof opdoemen in Harderwijk.

Op 15 juli heeft zij een overleg gehad met wethouder Jeroen de Jong en ambtenaar Henk Maas.

Tijdens dit, in een zeer plezierige sfeer verlopen gesprek, heeft de gemeente een twaalftal locaties aan de orde gesteld waar, mogelijkerwijs, de realisatie van een Knarrenhof tot de mogelijkheden behoort.

Het is nu aan de initiatiefgroep uit deze locaties een keuze te maken. Daarbij moet worden gelet op de afstand tot voorzieningen, de eigendomssituatie, de planologische mogelijkheden en de termijn waarop tot een eventuele realisatie kan worden overgegaan. ‘’Wij hebben inmiddels drie locaties geselecteerd, waaronder Kranenburg-Noord. Vooral deze laatste locatie zien wij als kansrijk. Kansrijk zowel qua realiseringstermijn als qua opzet. Qua opzet denken wij immers aan gemêleerde woningbouw: zowel sociale huurwoningen als vrije sectorhuurwoningen gecombineerd met koopwoningen in diverse prijsklassen. Het is nu aan ons de plannen in overleg met alle betrokken partijen uit te werken en te toetsen op haalbaarheid.’’ 
Op langere termijn ziet de initiatiefgroep een Knarrenhof in Nieuw Weiburg als een reële mogelijkheid.

Het belangrijkste voor de stichting is de realisatie van tenminste een Knarrenhof in Harderwijk.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie