!
Afbeelding
Foto: Shutterstock

Subsidie voor Lorentz III

30 juli 2021 om 13:59 Algemeen

HARDERWIJK - De gemeenteraad van Harderwijk wordt gevraagd een nieuwe subsidieregeling voor duurzaamheidsmaatregelen in het leven te roepen voor nieuw te vestigen bedrijven op het bedrijventerrein Lorentz III.

Wijnand Kooijmans

Voor het opstellen van de regeling is een bedrag van 15.000 euro benodigd. Voor de subsidieregeling zelf vraagt het college van burgemeester en wethouders de raad een bedrag van 750.000 euro. Daarnaast wordt 50.000 euro gevraagd voor de inzet van een ‘duurzaamheidsmakelaar’ die de bedrijven moet gaan ondersteunen bij het treffen van maatregelen.

De gemeente Harderwijk heeft al een subsidieregeling maar deze loopt 31 december van dit jaar af. Deze regeling richt zich vooral op energiebesparende maatregelen en het opwekken van duurzame energie. Door het vaststellen van een duurzaamheidsvisie en het feit dat er de komende jaren nog kavels worden verkocht op Lorentz III vindt het college het nodig dat er een nieuwe bredere duurzaamheidsubsidie nodig is. Hiermee moeten bedrijven worden gestimuleerd om extra maatregelen te treffen boven op de wettelijke duurzaamheidsmaatregelen. 

Gemis

Op grond van de huidige regels vindt het college dat nu zaken als circulair materiaalgebruik, groene daken en gevels en natuur inclusief bouwen worden gemist.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie