!
Schrijver, columnist en programmamaker Özcan Akyol.
Schrijver, columnist en programmamaker Özcan Akyol.

Noodzaak taalvaardigheid onder de aandacht

31 augustus 2021 om 10:04 Maatschappelijk

Harderwijk - GroeiCafé brengt op 15 september in Harderwijk met het thema ‘Beter Nederlands spreken, werkt beter?’ de noodzaak van mondelinge taalvaardigheid onder de aandacht bij regionale werkgevers. Vanaf 18.30 uur vertellen schrijver, columnist en programmamaker Özcan Akyol en Unesco leerstoelhouder Volwasseneneducatie Maurice de Greef over hun ervaringen met taal op de werkvloer.

De bedrijvenkringen Ermelo, Harderwijk, Putten en Zeewolde zien het belang van taal als motor voor de economie en haken met hun leden aan bij deze bijeenkomst in het Bouw&Infrapark.

Ook ondernemers die hun medewerkers al de gelegenheid geven om beter Nederlands te leren, komen aan het woord. Het Leerwerkloket geeft uitleg over het Taalakkoord Werkgevers en de financiële ondersteuningsmogelijkheden die er voor werkgevers zijn om aan de slag te gaan met taal.

‘’Het gaat niet om de ‘d’s’ en ‘t’s’. Het gaat om het verschil tussen verstaan en begrijpen’’, zegt Annemieke Woltjes van Landstede Groei Opleidingen, initiatiefnemer van GroeiCafé. ‘’Alleen als je iets echt begrijpt, kan je verder groeien en kun je beter meedoen in de samenleving. 

Aanmelden kan via info@groeiopleidingen.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie