dammen
dammen (Foto: PDC Putten)

Fontanusschool naar Nederlandse schooldamfinale

Harderwijk - Het welpenteam van de Fontanusschool is zaterdag in gramsbergen bij het schooldammen als tweede geëindigd in de halve finale van Nederland en heeft zich daarmee geplaatst voor de finale van Nederland op 25 mei.

David, Lucas, Maurits en Stan speelden tegen 9 andere scholen om 3 plaatsen in de landelijke finale. Goed voorbereid door de lessen bij Damclub Harderwijk begonnen de dammers uitstekend en de eerste 4 partijen werden overtuigend gewonnen, waardoor halverwege de dag de Fontanus samen met de Krullevaer uit Hogeveen ongeslagen aan de leiding ging.

Als 's middags zowel Fontanus als de Krullevaer een keer gelijkspelen en de rest van hun wedstrijden winnen volgt in de één na laatste ronde de beslissende wedstrijd tussen de twee koplopers. Krullevaer is de Nederlands kampioen van 2018 en dus favoriet en dat laten ze ook zien; ze winnen snel op de eerste twee borden en komen op een 4-0 voorsprong, maar Fontanus geeft zich niet zomaar gewonnen en brengt met een overwinning op bord drie de stand op 4-2. Op het vierde bord duurt de strijd het langst en na een spannend eindspel wordt het uiteindelijk remise, waardoor Krullevaer de wedstrijd met 5-3 wint en een beslissende voorsprong neemt. In de laatste ronde verandert er niets meer in de stand waardoor Fontanus een mooie tweede plaats behaalt en na een jaar afwezigheid weer meedoet aan de finale van Nederland!

In Laren eindigde het pupillen viertal van de Alfons Ariëns met acht punten uit even zoveel wedstrijden op een verdienstelijke negende plaats, zij wisten hiermee niet door te dringen tot de finale bij de pupillen.

Meer berichten