Adwin Ploeger en Peter van den Berg voor de Palingtunnel.
Adwin Ploeger en Peter van den Berg voor de Palingtunnel. (Foto: Gerdien Beelen)

Voorzitter Bedrijvenkring Harderwijk en Palingroker dopen Palingtunnel

HARDERWIJK – De positie waarop de tunnel is gerealiseerd grensde in de Zuiderzeetijd aan een enorme rijke visserijlocatie. Destijds werd er door de vissers volop gevist op de bewuste locatie rondom de Knar. De vangsten waren erg goed, en de kwaliteit van de paling in dat vangstgebied was van uitmuntende kwaliteit.

Als eerbetoon aan de Harderwijkse Visserij & Paling geschiedenis, is door Adwin Ploeger, voorzitter van de Bedrijvenkring Harderwijk, en Peter van den Berg, Vishandel Dries van den Berg & Zn., de fietstunnel, die loopt vanuit de Burgemeester de Meesterstraat richting het industrieterrein Lorentz, gedoopt tot de ‘Palingtunnel‘.

In overleg met meerdere instanties en vanuit het perspectief om de verbinding te leggen, tussen het centrum en het industrieterrein zien we de benoeming van de tunnel als een mooi moment om een aantal puntjes uit te lichten.

Er is voor alle werkenden op het industrieterrein een prachtige infrastructuur gecreëerd om fietsend naar het werk te kunnen. Daarnaast sluit het fietspad door de tunnel heel mooi aan, op het fietspad langs de waterlijn richting Elburg. Genoeg redenen dus, waarom deze tunnel best eens uitgelicht mag worden.

“Toevallig staat ons nieuwe pand dichtbij deze bijzondere plek met veel historie; zodoende ontstond het idee om de tunnel te vernoemen”, aldus Peter van den Berg van Palingrokerij Dries van den Berg & Zn.

Meer berichten