Ernstige hinder door weekendafsluitingen A28 richting Amersfoort na afrit Lelystad tot en met afrit Harde..

Harderwijk - Van maandag 1 april 20.00 uur tot woensdag 17 april 05.00 uur voert Rijkswaterstaat groot onderhoud uit op de A28 . Deze is twee weekenden afgesloten na afrit Lelystad (13) tot en met afrit Harderwijk-Zuid (11) in de richting van Amersfoort. Ook zijn er avond- en nachtafsluitingen van op- en afritten. Weggebruikers moeten rekening houden met ernstige verkeershinder en verminderde bereikbaarheid van de regio. De extra reistijd kan oplopen tot 30 minuten.

Verkeer wordt regionaal omgeleid. Deze regionale omleidingsroutes hebben een beperkte capaciteit, waardoor er grote kans is op vertraging.

Werkzaamheden
De onderhoudswerkzaamheden aan de A28 omvatten onder andere het vervangen en deels versterken van het asfalt. Tussen afrit Lelystad (13) en Ermelo (12) wordt geluiddempend asfalt (twee lagen ZOAB) aangelegd. Daarnaast vindt onderhoud aan viaducten en herstel van de vangrail plaats.

Weekendafsluitingen

De A28 is richting Amersfoort is twee weekenden afgesloten na afrit Lelystad (13) tot en met afrit Harderwijk-Zuid (11):

· vrijdag 5 april 21.00 uur t/m maandag 8 april 06.00 uur;

· vrijdag 12 april 21.00 uur t/m maandag 15 april 06.00 uur.

Tijdens deze weekenden zijn afgesloten:

· oprit Lelystad (13);

· op- en afrit Ermelo (12);

· verzorgingsplaats Drielander;

· afrit Harderwijk-Zuid (11).

Nachtafsluiting op- en afritten
In de gehele periode zijn op dit traject avond- en nachtafsluitingen van diverse op- en afritten (zie kader).

Extra reistijd en omleidingsroutes

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers rekening te houden met extra reistijd die kan oplopen tot 30 minuten. Ook roept Rijkswaterstaat weggebruikers op gebruik te maken van de omleidingsroutes over de regionale wegen en snelwegen. Zo kunnen lange files op de snelweg en lokale omliggende wegen worden voorkomen.

Advies aan weggebruikers

Overweeg of u de reis op dat moment echt moet/wilt maken.

Reis met het openbaar vervoer.

Gebruik voor kortere ritten de fiets.

Toch met de auto onderweg?

· Houd rekening met extra reistijd en vertrek eerder.

· Volg de aanwijzingen op de borden boven en langs de weg.

· Raadpleeg de actuele verkeersinformatie via de app Rijkswaterstaat Actueel of volg het twitteraccount van @RWSverkeersinfo.

Meer berichten