Foto: Karin Wagter

Ernstige hinder door werkzaamheden A28 Harderwijk - Strand Nulde

Harderwijk - Van maandag 1 april 20.00 uur tot woensdag 8 mei 05.00 uur voert Rijkswaterstaat groot onderhoud uit op de A28 tussen Harderwijk en Strand Nulde.
De A28 richting Amersfoort is twee weekenden afgesloten na afrit Lelystad (13) tot en met afrit Harderwijk-Zuid (11). Ook zijn er avond- en nachtafsluitingen van toe- en afritten. Van maandag 29 april 06.00 tot vrijdag 3 mei 23:59 uur rijdt het verkeer tussen afrit Harderwijk-Zuid (11) en afrit Strand Nulde (10) in beide richtingen over versmalde rijstroken en geldt een snelheidslimiet van 70 km/h. Weggebruikers moeten rekening houden met ernstige verkeershinder en extra reistijd die kan oplopen tot 30 minuten.

Verkeer wordt regionaal omgeleid. Deze regionale omleidingsroutes hebben een beperkte capaciteit, waardoor er grote kans is op vertraging.

Werkzaamheden
De onderhoudswerkzaamheden aan de A28 omvatten onder andere het vervangen en deels versterken van het asfalt en tussen afrit Lelystad (13) en Ermelo (12) wordt geluiddempend asfalt (twee lagen ZOAB) aangelegd. Daarnaast vindt onderhoud aan viaducten en herstel van de vangrail plaats.

Weekendafsluitingen

De A28 is richting Amersfoort is twee weekenden afgesloten na afrit Lelystad (13) tot en met afrit Harderwijk-Zuid (11):

· vrijdag 5 april 21.00 uur t/m maandag 8 april 06.00 uur;

· vrijdag 12 april 21.00 uur t/m maandag 15 april 06.00 uur.

Tijdens deze weekenden zijn afgesloten:

· toerit Lelystad (13);

· toe- en afrit Ermelo (12);

· verzorgingsplaats Drielander;

· afrit Harderwijk-Zuid (11).

Versmalde rijstroken
Van maandag 29 april 06.00 uur tot vrijdag 3 mei 23:59 uur gaat het verkeer tussen afrit Harderwijk-Zuid (11) en afrit Strand Nulde (10) in beide richtingen over versmalde rijstroken en geldt een snelheidslimiet van 70 km/h. Tijdens de werkzaamheden is verzorgingsplaats Dasselaar afgesloten. Naar verwachting is de verzorgingsplaats op 6 mei om 06.00 uur weer open.

Nachtafsluiting toe- en afritten
In de gehele periode zijn op dit traject avond-/nachtafsluitingen van diverse toe- en afritten.

Mijd de spits en kies een andere route
Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers gedurende de werkzaamheden de A28 tussen Harderwijk en Strand Nulde vooral tijdens de spits te mijden. De extra reistijd kan dan fors oplopen tot 30 minuten. Ook roept Rijkswaterstaat weggebruikers op gebruik te maken van de alternatieve routes over de regionale en snelwegen. Zo kunnen lange files op de snelweg en lokale omliggende wegen worden voorkomen.

 Raadpleeg de actuele verkeersinformatie via de app Rijkswaterstaat Actueel of volg het twitteraccount van @RWSverkeersinfo.

Meer berichten