Het moment van de foto is de 1-0 van Fabian van Panhuis. Foto: Wim Balke
Het moment van de foto is de 1-0 van Fabian van Panhuis. Foto: Wim Balke (Foto: Wim Balkewimbalke@live.nl)

Zwart-Wit-63 en de strijd om de derde plek

Harderwijk - De wedstrijd tussen Zwart-Wit'63 en CJVV was een strijd om plaats 3. In de heenwedstrijd in Amersfoort had CJVV al getoond een prima elftal te hebben.

Sinds die wedstrijd in Amersfoort had CJVV ook niet meer verloren. Gesteund door de harde wind was de openingsfase van de wedstrijd voor Zwart-Wit'63. Het lukte CJVV nauwelijks om van de eigen helft af te komen. En al in de 7e minuut opende Zwart-Wit'63 de score. De bal werd via Bart Mous en Maik Verhoef achter de verdediging van CJVV gekopt. En Fabian van Panhuis was iedereen te snel af waardoor hij alleen op de keeper van CJVV af kon gaan. En met deze kans wist hij wel raad en met een bekeken schot liet hij de keeper kansloos: 1-0. Vlak na dit doelpunt kreeg spits Maik Verhoef nog een grote kans op de 2-0, maar het leek wel of hij schrok van deze onverwachte kans en de bal verdween over het doel. En in plaats van de 2-0 werd het in de 11e minuut 1-1. CJVV speelde de bal goed rond en Zwart-Wit'63 was telkens te laat. Een speler van CJVV werd vrij gespeeld en ongehinderd kon hij van afstand aanleggen voor een schot. De bal verdween hard en laag in de benedenhoek: 1-1. En vanaf dat moment was CJVV de bovenliggende partij. De gasten voetbalden veel gemakkelijker en de harde tegenwind leek eerder een voordeel dan een nadeel. CJVV heeft vooral op het middenveld en in de aanval een paar uitstekende voetballers en Zwart-Wit'63 had hier geen grip op. Pas in de slotfase van de 1e helft lukte het Zwart-Wit'63 weer om in de buurt van de keeper van CJVV te komen. Maar in de 1e helft werd er niet meer gescoord.

Zwart-Wit'63 begon goed aan de 2e helft, maar de 1e kans was voor CJVV. Na een steekpas kon een speler alleen op keeper Stijn van de Belt afgaan. De keeper van Zwart Wit'63 toonde zijn goede vorm en hield zijn ploeg met een uitstekende redding in de wedstrijd. Direct na deze kans van de gasten was het aan de andere kant in de 49e minuut wel raak. Na uitstekende voorbereidend werk van Mike Jansen kon Fabian van Panhuis weer alleen op de keeper afgaan. En net als in de 1e helft kwam hij weer als winnaar uit de strijd door de bal langs de keeper in het doel te schuiven: 2-1. Kort na dit doelpunt leek CJVV al weer op gelijke hoogte te komen, maar een speler van CJVV schoot de bal aan de verkeerde kant van de paal. Met de harde wind tegen moest Zwart-Wit'63 zich beperken tot het verdedigen van de voorsprong. CJVV had optisch wel een veldoverwicht, maar het lukte de gasten niet meer om een echte kans te creëren. Zwart-Wit'63 beet zich echt vast in de wedstrijd en tegenstander. Mooi was het allemaal niet om te zien, maar het was wel een echte wedstrijd die vooral spannend was. Ondanks de harde tegenwind bleef Zwart-Wit'63 redelijk makkelijk overeind. En omdat er niet meer werd gescoord, bleven de punten in Harderwijk. Op basis van de strijd en de wil om te winnen een terechte overwinning.

Opstelling: Stijn van de Belt, Ricardo Westerink, Dave van de Sluis, Reijer Roelofsen, Tom van Wijk, Sander Bruinink, Bart Mous (70e minuut Christijn Geerlings), Eric Jansen (80e minuut Nuij Visser), Maik Verhoef, Mike Jansen (88e minuut Michael Roelofsen), Fabian van Panhuis

Meer berichten