Platform Bijzondere Vakanties

Regio - Het Platform Bijzondere Vakanties organiseert samen met de aangesloten organisaties vakanties voor mensen met een beperking. Na het stoppen van deze activiteit door het Rode Kruis is het Platform Bijzondere Vakanties opgericht.

Nieuwe mensen ontmoeten, cultuur opsnuiven, terrasjes pakken of juist helemaal tot rust komen in een bosrijke omgeving. Een weekje vakantie doet wonderen. Al ruim 60 jaar staan de Bijzondere Vakanties garant voor een onvergetelijke ervaring. Beleven en genieten staan centraal. Mét volledige zorg en aandacht voor uw persoonlijke situatie.

Er is tijdens deze weken aandacht voor kwetsbare mensen die een steuntje in de rug goed kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld op vakantie, met gespecialiseerde verpleegkundige zorg. Onze gasten krijgen extra zorg en aandacht, zodat zij verzekerd zijn van een onvergetelijke vakantie. Een week onbezorgd genieten van al het moois dat Nederland ons te bieden heeft. Helemaal zorgeloos? Wat ons betreft wel. wij zijn al zestig jaar specialist in volledig verzorgde vakanties voor mensen met lichamelijke of sociale beperkingen. Op onze prachtige vakantielocaties hoeft u zelf nergens aan te denken, alleen maar te genieten. En als u wilt kunt u bij ons altijd samen met uw partner, vriend, vriendin of familielid boeken.
Gedurende uw vakantie organiseren we tal van activiteiten voor onze gasten. Maar u bepaalt natuurlijk zelf of u hieraan mee wilt doen of dat u liever zelf uw uitstapjes of ontspanning in de accommodatie of de omgeving zoekt.

De vakanties spelen zich af op bijzondere locaties:
Hotel IJsselvliedt, een tweehonderd jaar oud herenhuis in Wezep;
De vakanties op IJsselvliedt zijn volledig verzorgde vakanties voor mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking, chronische ziekte(n) of eenzaamheid, en die als gevolg daarvan lichte of intensieve zorg nodig hebben. Ook terminale patiënten bieden wij een echte vakantiebeleving. Hotel IJsselvliedt biedt u een vakantie die aansluit op uw persoonlijke wensen. Tijdens onze Bijzondere Vakanties is het motto ‘Genieten met zorg en aandacht! En als u wilt, kunt u dat samen met uw partner, mantelzorger, vriend(in) of familie doen. De Stichting Groepshotel IJsselvliedt biedt u medische zorg afgestemd op uw persoonlijke situatie. Juist mensen met een grote zorgbehoefte die veel of specialistische zorg nodig hebben zijn van harte welkom op onze accommodaties. Onze goed opgeleide beroepskrachten en vrijwilligers bieden u de zorg die u nodig heeft en doen er alles aan om u een onvergetelijke vakantie te bezorgen. Er zijn speciale Themaweken, maar ook weken voor bepaalde doelgroepen zoals Mantelzorgweek, Alzheimerweek, Indisch/Molukse week, Gezinsweek en Meervoudige Gehandicaptenweek. De weken duren van maandagmiddag tot zaterdagmorgen.

Hotel De Heerenhof, Mechelen (Z-L) Beleef het Limburgse heuvellandschap!
Vakantiehotel De Heerenhof in het Zuid Limburgse Mechelen is een monumentale, gerestaureerde kasteelhoeve waarin gastvrijheid en comfort centraal staan. Daarnaast biedt De Heerenhof meer dan genoeg faciliteiten om van een heerlijke verzorgde vakantie te genieten. Mechelen ligt in het hart van het Limburgse Mergelland, niet voor niets door de stichting Natuur en Milieu uitgeroepen tot ‘mooiste landschap van Nederland’. Het dorpje Mechelen kenmerkt zich door de vele vakwerkhuizen en heeft daardoor een pittoresk karakter. Het is een gezellig dorp met vele zonnige terrasjes op loopafstand van het hotel. Uitstapjes maakt u heel gemakkelijk naar Maastricht, Valkenburg, Aken en het Drielandenpunt in Vaals.

Schip Prins Willem Alexander
Deze week vindt plaats van zaterdagmiddag tot vrijdagmorgen. Het schip heeft een grote salon, waar u heerlijk kunt genieten van het uitzicht en van uw maaltijd. Aan dek (ook bereikbaar met de lift) kunt u heerlijk uitwaaien of verblijven in de serre. Aan boord van het schip bevinden zich rolstoeltoegankelijke tweepersoonshutten met hoog-laagbedden. Centraal gelegen in de gangen vindt u de aangepaste badkamers met toilet. Er zijn diverse activiteiten aan boord, maar ook aan wal kunt u zich vermaken. Van maandag tot vrijdag vaart het schip dagelijks naar een andere haven waar u 's middags en 's avonds verblijft. 's Middags kunt u het stadje of het dorp bezoeken. 's Avonds staan diverse activiteiten gepland, zoals een spel of een muzikaal optreden.

Rode Kruis Bungalow
De Rode Kruis Bungalow in Someren is een vakantieoord voor mensen die niet meer zelfstandig op vakantie kunnen gaan, vanwege fysieke beperking(en) of om sociale redenen. Bent u van goede zorg afhankelijk of wilt u eens in fijn gezelschap zijn, dan is de Rode Kruis Bungalow een hele geschikte vakantiebestemming voor u. U maakt deel uit van een groep van 9 gasten, die worden bijgestaan door een team van 7 vrijwilligers, waaronder een verpleegkundige, verzorg(st)ers en twee koks. De vakantie begint op maandagmiddag en eindigt op zaterdag of zondag.

Domein Polderwind
Domein Polderwind in Vlaanderen is een ideale vakantieplaats voor iedereen! Het hele jaar door kunnen mensen er van een ‘vakantie met zorg’ genieten. Het domein biedt rust en recreatie op en rond een mooie waterplas en dat voor mensen met een beperking, ziekte of ouderdom. Aan de oever staat een nagelnieuw viersterrenhotel. Het hotel is een architecturaal pareltje geïnspireerd op de Tulou, een cirkelvormige, traditionele groepswoning uit China. Op het gelijkvloers staan ontmoeting en samenzijn centraal. De meeste hotelkamers bevinden zich op de eerste verdieping, in een intieme setting. In en rond het domein is alles voor handen en aangepast om iedereen altijd een onvergetelijke vakantie te bezorgen. Iedereen is even welkom: alleen, samen met familie of mantelzorger, of in groep.

Vergoeding van uw zorgverzekeraar:
Een aantal ziektekostenverzekeraars bieden een vergoeding in de aanvullende pakketten voor een vakantie met het Nederlandse Rode Kruis. Om precies te weten of dit voor u ook geldt adviseren wij u contact op te nemen met uw zorgverzekeraar of uw polisvoorwaarden hierop na te lezen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Henny Rouwhorst-Arends tel. 06-81271740 of kijk op https://platformbijzonderevakanties.nl/index.php

Meer berichten