Euodia 1948 concours in Bodegraven
Euodia 1948 concours in Bodegraven (Foto: onbekend)

Euodia viert 85-jarig jubileum

Hierden - De Christelijke Gemengde Zangvereniging Euodia uit Hierden bestaat 30 mei 2019 85 jaar! Zij viert dit met een concert op 23 maart in de Dorpskerk te Hierden

Opgericht in 1907 door Reijer Jonker, oefenden zij voor 1 gulden in de openbare school. Na een periode waar we niets van het koor vernemen, start dezelfde Reijer Jonker in 1934 opnieuw met Euodia. Ditmaal was hij succesvol. Na enkele jaren werd een goede dirigent benoemd: Johan Driessenaar. Deze leidde het koor van 1937 - 1967. Men deed mee aan concoursen door het hele land. Vele 1ste prijzen werden behaald.

Van 1967-1997 dirigeerde Marinus Brandsen het koor. Nu geen concoursen meer maar werden er lp’s, later cd’s gemaakt. Ook werden er mooie zangreizen gemaakt met als hoogtepunt Canada. Het koor werd lid van de Verenigde Veluwse Koren, die in 1965 door Marinus was opgericht. Hij gaf het stokje door aan de jonge dirigent Leander van der Steen uit Ede. Vanaf 1999 dirigeert hij op enthousiaste en kundige wijze de VVK en de 4 koren die daarbij zijn aangesloten. Hij componeert elke 2 jaar een cantate die in een uitverkocht concertgebouw van Amsterdam wordt uitgevoerd. Euodia verleent haar medewerking aan zangdiensten in kerken en zorgcentra in de omgeving. "Zingend getuigen van onze Schepper in de wereld van vandaag. Dankbaar mogen wij gedenken", aldus Euodia.                       

23 Maart 2019 trakteert Euodia u op een jubileum concert in de Dorpskerk van Hierden. De leden hebben een top 5 ingediend, daaruit is het programma opgesteld. Begeleid door de enthousiaste jonge leden van het Christelijke Ensemble Parlando. Petra Lukasse speelt op haar dwarsfluit. Bert Elbertsen laat het orgel zingen en de piano wordt bespeelt door Martien van de Zwan. De avond begint 19.30. De toegang is gratis. U wordt allen hartelijk uitgenodigd. Het koor presenteert zich op dit jubileum in een nieuwe outfit. Dit is mede mogelijk gemaakt door giften van het Burger Weeshuis Harderwijk en van het RABObank-Randmeren stimuleringsfonds. Euodia is hen zeer dankbaar voor deze bijdrage.

Meer berichten