Foto:

Kroegquizzer wint voorronde

HARDERWIJK – Door in de eindronde zijn beide concurrenten op achterstand te zetten ging Janne Meijer met de winnaarstrofee naar huis. In de enerverende tweede voorronde van de Harderwijker Kennisquiz versloeg hij Eric Voogd en Alexander Holtkamp.

In een bomvol Veluvia was de spanning te snijden, toen quizmaster Dim van Rhee zijn spervuur van vragen op de tientallen deelnemers losliet. Na de teamronde met vijftig meerkeuzevragen bleek dat het team De Cornuiten (Niels Tromp, Sven Blaauw en Cor Lubbers) 'slechts' de vierde plaats had behaald. Een tegenvaller voor deze meerjarige winnaars. De teamronde bevatte vragen die je met kennis kon beantwoorden (Welk sprookje schreven de gebroeders Grimm?) of die wat gokwerk vroegen (Door welk familielid worden kinderen het liefst voorgelezen?). Voor de individuele eindronde plaatsten zich Eric Voogd (stichting Rondeel), Alexander Holtkamp (The Ripples) en Janne Meijer (Harderwijker Kroegen Quiz). Met vragen als 'Welke afstand legt een atleet af bij de 110 m hordelopen?' (110 m) en 'Wat is de officiële munteenheid op het eiland Naxos?' (euro) sprokkelden zij hun punten bij elkaar.

Komende maandagavond wordt bij Veluvia, Havendijk 1, de derde en laatste voorronde gespeeld. Daarin is nog plaats voor twee teams. Aanmelden tot en met aanstaande vrijdag op
quizharderwijk@solcon.nl

Meer berichten