Mischa Massink - Fotostudio Wierd

Stilstaan bij vrijheid

Zeewolde - Burgemeester Gerrit Jan Gorter en de heer Bert Holleman, bode bij gemeente Zeewolde, stonden afgelopen dinsdag even stil bij vrijheid. Zij plaatsten hun persoonlijke voorwerp op de 'bevrijdingszuil' die tijdelijk in het gemeentehuis bij de publieksbalie staat. Het geplaatste voorwerp staat symbool voor hun gedachten en gevoelens bij 'In Vrijheid Kiezen'. Want dat is het jaarthema van de Nationale Viering Bevrijding, waar de provincie Flevoland dit jaar gastheer voor is.

Flevolands initiatief
Deze week doen alle Flevolandse gemeenten en de provincie mee aan dit initiatief. Met als doel om de inwoners van Flevoland te inspireren en te betrekken bij (de aanloop naar) het vredefeest op 5 mei 2019. Provincie Flevoland organiseert dat samen met het Nationaal Comité 4 en 5 mei, de gemeente Almere en Bevrijdingsfestival Flevoland.

Persoonlijke voorwerpen toegelicht
De voorwerpen vertalen wat Flevolanders bij vrijheid denken, voelen of zien. Hun keuze als inspiratiebron. Verschillen zijn daarin van waarde. Als stimulans tot dialoog. Blijf nieuwsgierig naar elkaar. In alle diversiteit die Flevoland rijk is. De voorwerpen zijn te bekijken in de centrale hal van het gemeentehuis. Ook is er meer informatie over hoe inwoners zelf een voorwerp kunnen plaatsen.

Gedachten in woorden
Geen voorwerp voorhanden, maar wel een eerste gedachte bij 'In Vrijheid Kiezen'? Een herinnering, een ervaring of een wens voor de toekomst? Die woorden kunnen inwoners op een flyer achterlaten in de glazen bol. De ingevulde flyers gaan mee naar het Almeerse theater KAF waar op 5 mei de Nationale viering plaatsvindt. Vrijheid geef je door.

Meer berichten