Peter Sels, CDA-fractievoorzitter gemeente Harderwijk
Peter Sels, CDA-fractievoorzitter gemeente Harderwijk (Foto: eigen foto)

FonteinAcademy met Harderwijkse politici die komen spreken over het thema 'Jesus4president'

Harderwijk - Er komen binnenkort verkiezingen aan. In onze democratie dragen we allemaal verantwoordelijkheid voor het bestuur van onze samenleving. Een kans en een uitdaging.

FonteinAcademy: "Hoe ga je daar als christen mee om? Juist nu we als christenen een minderheid vormen in de samenleving komt die vraag sterker op ons af dan ooit. Bestaat er zoiets als christelijke politiek? Hoe kun je christen zijn in de politiek? Of past een plek in het centrum van de aardse macht ons helemaal niet? Er is het dilemma van staan voor je beginselen en compromissen moeten sluiten. Volgens Paulus draagt de overheid het zwaard niet voor niets. Dat is gezegd in de context van het Romeinse Rijk met een gewelddadig regime. Wat als wij als democratische burgers zelf deel uitmaken van ons ‘regime’? We hebben twee Harderwijkse politici bereid gevonden om hier met elkaar en met ons over van gedachten te wisselen: Marcel Companjen, wethouder namens ChristenUnie van de gemeente Harderwijk, en Peter Sels, CDA-fractievoorzitter gemeente Harderwijk."

Waar/wanneer? Op woensdag 13 maart a.s. van 19:45 tot 21.45 uur in De Oude Synagoge, Jodenkerksteeg 1 te Harderwijk (inloop vanaf: 19:30 uur). GRATIS entree.

Ieder is hierbij van harte welkom!

Meer berichten