De PvdA in het waterschap

Wilco Bos
Wilco Bos (Foto: Wilco Bos)

Harderwijk - Op 20 maart zijn er niet alleen provinciale, maar ook waterschapsverkiezingen. Harderwijker Wilco Bos is verkiesbaar als lijstduwer voor de Partij van de Arbeid in het waterschap Vallei en Veluwe. Hij wil hiermee het waterschap Vallei en Veluwe meer bekendheid geven, en laten zien wat het waterschap voor de gemeente Harderwijk en haar inwoners kan betekenen. Nu al is Wilco politiek actief als fractievoorzitter van de PvdA in Harderwijk.

Om te laten zien hoe dichtbij het waterschap is, kijkt Wilco allereerst naar zijn eigen wijk Stadsweiden: “Een heel concreet voorbeeld zijn de strandjes aan het Zeepad. Deze strandjes worden in de zomer veel gebruikt, maar dan is het altijd raak met zwemmersjeuk. De PvdA wil de kwaliteit van het zwemwater aan de kleine strandjes aan het Wolderwijd verbeteren. Dat kan door bijvoorbeeld de doorstroming beter te regelen.”

Elke inwoner van Harderwijk betaalt belasting aan het waterschap. Hierbij wil de PvdA de kwijtschelding voor lage inkomens behouden en de grens hiervoor bovendien verhogen naar 130% van de bijstandsnorm. Goed gedrag moet daarnaast beloond worden met een lager belastingtarief.

Meer berichten