Meet up op de Markt
Meet up op de Markt (Foto: eigen foto)

Eerste GroenLinks Meet up in Harderwijk

Harderwijk - Het was een vrolijk gezicht op zaterdag 2 maart: de Markt kleurde groen en het was een komen en gaan van bezoekers op de eerste GroenLinks Meet Up van Harderwijk en Hierden.

door GroenLinks Harderwijk

Voor een paar uurtjes was de Markt het ‘groene hart’ van Harderwijk. Daar had de regionale afdeling van GroenLinks een open bijeenkomst georganiseerd, waarbij leden en bewoners elkaar konden ontmoeten. De gesprekken waren levendig. Ze gingen over typisch regionale onderwerpen, zoals vliegveld Lelystad en de boulevard. Ze gingen ook over wereldthema’s, zoals het klimaat, de natuur en een eerlijke verdeling tussen arm en rijk. We hebben gemerkt dat deze thema’s leven, vanuit oprechte zorg voor de toekomst.

Vanwege de verkiezingen voor de Provinciale Staten op 20 maart was kandidaat Paul Smits aanwezig. Hij verduidelijkte het provinciale verkiezingsprogramma van GroenLinks. Daarin staat ‘verandering’ centraal en hij pleitte onder meer voor groen leiderschap en voorrang voor openbaar vervoer. Dick Heijmans was de andere speciale gast. Hij is een vertrouwd gezicht in Harderwijk en omstreken en met zijn ukelele en mondharmonica verzorgde hij de live muziek.

Daarnaast ging de aandacht vooral uit naar 10 maart, als in Amsterdam de grote klimaatmars wordt gehouden. Voor belangstellenden van welke kleur of richting dan ook: de GroenLinks afdeling Harderwijk verzamelt op 10 maart om 10:10 uur bij de kiosk op het station van Harderwijk. U bent van harte welkom!

Meer berichten