Harderwijkse talenten winnen 'persprijs' kookwedstrijd in Assen ter waarde van 10.000 euro

Harderwijk - Harderwijkse kooktalenten winnen de “Persprijs” tijdens de kookwedstrijd op het Eventt Culinair 2019 in Assen. Mede mogelijk gemaakt door Culinaire Saisonnier (Ter waarde van 10.000 euro)

Daan de Jong ( Chef-kok Restaurant CAERT) en Yornie van Dijk ( Culinair Adviseur Hanos Apeldoorn), hebben afgelopen woensdag 13 februari gestreden tijdens de kook wedstrijd genaamd half om op de beurs in Assen (eventtculinair). De opdracht was blackbox en in deze blackbox zaten bijvoorbeeld de producten, Snoekbaars, Waddenoester en Duif. Hier moesten alle 10 de teams gebruik van maken en verwerken in 3 gangen menu wat gekookt moest worden voor 4 personen.

De persprijs is in het leven geroepen om aanstormde talenten in het zonnetje te zetten. Maar ook kook technisch de eenvoud van de gerechten, de smaak, de creativiteit, producten in hun waarde laten en presentatie van het gerecht.

De jury bestond uit :

Jilt Cazemier

Restaurant De Vlindertuin*

Jan Smink

Restaurant Smink

Leendert Klaassens

Inchoc

Edwin Loos

Culinaire Saisonnier

Daan en Yornie kennen elkaar al een aantal jaar en vonden het daarom ook bijzonder leuk om samen mee te mogen doen aan deze wedstrijd. Yornie gaat vanaf volgende maand werken bij Restaurant de Basiliek* in Harderwijk. Misschien kunnen we dus weer vaker wedstrijd koken met of tegen elkaar. Wedstrijden zijn heel leerzaam en natuurlijk komt er altijd een beetje gezonde spanning bij kijken maar uit eindelijk moet je gewoon gas geven en er voor gaan en laten zien wat je kan en in huis heb.

Wat houd de prijs in:

Culinaire Saisonnier

Het team van de Culinaire Saisonnier komt een dag langs bij Restaurant CAERT, voor interviews, foto’s , recepturen, gerechten, impressie van het restaurant, voor in het magazine maar liefst 8 pagina’s vol waarin alles over ons staat over ons verleden en ook vooral over onze toekomst.

Het seizoensmagazine voor professionele gastronomie

Over Saisonnier

Culinaire Saisonnier is het seizoensmagazine dat viermaal per jaar verschijnt in de lente, zomer, herfst en winter.

Met het internationale karakter van het magazine, gemaakt en geschreven door koks die hun sporen in michelinkeukens hebben verdiend, neemt Culinaire Saisonnier al meer dan 22 jaar een prominente plaats in op de markt van culinaire magazines. Prominente chefs, nieuwe ontdekkingen, productreportages en alles over wijn en kaas zorgen voor een afwisselend magazine geschikt voor elke foodie, amateur, liefhebber of professional.

Meer berichten