Natuurfotografie. Foto: Henriette Houtsma
Natuurfotografie. Foto: Henriette Houtsma (Foto: Henriette Houtsma)

Natuur, architectuur of een evenement fotograferen? Doe mee aan de nieuwe fotografiecursussen van Cultuurkust

Harderwijk - Voor iedereen die interesse heeft in het fotograferen van natuur, architectuur, een evenement of gebeurtenis geeft fotografiedocent Cornelia Nauta in het voorjaar verschillende lessen bij Cultuurkust waarin ze de kneepjes van het vak uitlegt.

Wie bij de basis wil beginnen kan vanaf vrijdag 8 februari van 13.00 tot 15.30 uur meedoen aan de lessen Digitale camera basis. In 8 weken worden begrippen uitgelegd als belichting, diafragma, sluitertijd en worden tips gegeven over compositie, kleurgebruik en ritme.

Eenmaal de basics onder de knie? Dan geeft Cornelia later in het voorjaar lessen voor wie zich wil specialiseren.

Vanaf woensdag 13 maart geeft zij de cursus Reportagefotografie. In 8 lessen, die om de week gegeven worden, vertelt Cornelia meer over het fotograferen van een evenement, een gebeurtenis of het werken met een thema.

Interesse in het fotograferen van gebouwen? Op zaterdag 30 maart gaan deelnemers van de Workshop Architectuurfotografie samen een dag op pad in Harderwijk om meer te leren over vormen, lijnen, belichting en verhoudingen.

Wie liever de natuur fotografeert kan vanaf maandag 6 mei meedoen aan Natuurfotografie. Hier komen de meer verfijnde technieken aan bod zoals macrofotografie, het gebruik van contrasten in landschapsfotografie, beweging vastleggen middels sluitertijd en witbalans om kleur te corrigeren.

Meer informatie over alle fotografiecursussen, exacte data en tijden, is te vinden op www.cultuurkust.nl/cursussen

Meer berichten