Goed doen wordt beloond

Harderwijk - Lever in de periode van 22 december 2018 t/m 5 januari 2019 drie kapotte of nog werkende apparaten die je niet meer gebruikt in op het milieupark in Harderwijk en krijg een Zeebeer

Op het milieupark in Harderwijk kan je -naast het inleveren van kapotte elektrische apparaten- ook bruikbare apparaten die je niet meer gebruikt afgeven. Aan het einde van het jaar wordt het extra aantrekkelijk om dit te doen. Bij iedere afgifte van drie apparaten ontvang je namelijk een bon. Hiermee kan tot en met 5 januari een Zeebeer worden opgehaald bij één van twee vestigingen van de Ouderwetse Bakkerij in Harderwijk (Kleine Marktstraat 1 of De Witten Hagen 63). Dit is een initiatief van de gemeente Harderwijk, het Participatiehuis Harderwijk,Inclusief Gresbo, Kringloop het Goed en Weee Nederland.

Inwoners van Harderwijk kunnen hun afgedankte, maar nog wel bruikbare elektrische apparaten, zoals stijltangen, haardrogers, dvd-spelers en dergelijke, het hele jaar door inleveren in een speciale bak op de milieustraat. Deze bak is herkenbaar door onze actieposter. De apparaten worden op de milieustraat vervolgens opgehaald en nagekeken door medewerkers van het Participatiehuis Harderwijk waarna ze een tweede leven krijgen via kringlooporganisatie het Goed. Op deze manier sluiten we de cirkel en zorgen we ervoor dat apparaten langer mee gaan. Op deze manier dragen we bij aan een beter milieu. Burgers die elektrische apparaten inleveren tijdens de actieperiode ontvangen een waardebon voor een Zeebeer van de Ouderwetse Bakkerij.

Het inzamelen en nakijken van de elektrische apparaten zorgt voor werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in de gemeente Harderwijk. De gemeente Harderwijk en de Inclusief Groep werken zo samen binnen de Participatiewet. Op www.weeelectric.nlstaat alle informatie.

Het milieupark is gevestigd aan de Daltonstraat 23 in Harderwijk. De openingstijden van het milieupark, chemodepot en het fietsendepot zijn op werkdagen van 13.00 tot 16.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 12.00 uur.

Meer berichten